Fred Vasseur egy olyan fickó, aki tudja mikor kell könyörtelennek lenni és a száraz humor humorra elütni egy beszélgetést. Ilyen volt, amikor csapatokat vezetett junior sorozatokban. Ilyen volt, amikor a Renault, majd a Sauber élén állt az F1-ben.

Az autósport legnagyobb feladatának tartják azt, ha valakit kineveznek a Ferrari csapatfőnökének. Lehetett volna olyan ember is, aki vállalatibb, egyenes vonalú és humortalan. Egy év után azonban Vasseur egy cseppet sem változott. Ez annak ellenére van így, hogy hatalmas nyomás nehezedik a vállára. Főleg az igazgatósági tagok és szurkolók részéről.

A szezont az ötödik legjobbként kezdték. A szezont a harmadikként zárták. Ez arra utal, hogy Vasseur úgy érzi, hogy megvan. Persze, sok a tennivaló. Benedetto Vigna és John Elkann elnökök folyton hívhatják Vasseur-t. Könyörtelen nyomás raknak rá. Szeretnék, ha a Ferrari jobb lenne és bajnoki címet nyerne.

Lenyeli az elvárásokat, és az aktuális munkára összpontosít. Még mindig meg van arról győződése, hogy el tudja végezni a Ferrarinál a munkát. Teljesíteni tudja feladatát. Bajnoki címhez tudja juttatni a Ferrarit.

„Fred nagyon közvetlen srác” – mondja Diego Ioverno sportigazgató. „Egyenesen a lényegre tért. Ismeri az üzletet, ismeri a motorsportot. Ismeri a Forma-1-et. Szóval elég könnyű vele dolgozni. Könnyű megérteni, mit akar. Szóval nagyon hatékony. nem kell saját következtetéseket levonni. Nagyon vicces is tud lenni. Nem tudom, lehet, hogy néhányan láttatok videókat a közösségi oldalakon. Ünnepeltünk, megpróbálta belenyomni Carlos arcát a tortába. Tehát azt is tudja, hogyan kell ‘bolondozni’. Szerintem jobb, ha nem idegesítjük, mert szerintem kemény is tud lenni.”

Vasseur nem félt döntéseket hozni. Átszervezés minden felszólítás nélkül megtörtént. Mindez a Bahrein Nagydíj előtt történt. A Ferrari tudta, hogy nehéz év vár rájuk. Reménykedtek, hogy közelebb kerülnek a Red Bull-hoz. A bahreini tesztek azonban bebizonyították, hogy nem tartanak ott, ahol szeretnének.

Zandvoorti fellépésük jelentős fordulatot hozott. Bár az ötödik hely nem elég jó a Ferrari híveinek. Sainz bebizonyította, hogy a csapat javult a gumikezelés terén. A futamon 12 másodperccel később ért célba, mint a futamgyőztes, Max Verstappen. Japánban érkezett egy újabb frissítés, de ez kicsi volt és sok mindent nem változtatott meg. Szingapúrban Sainz nyerni tudott és a Ferrari tovább javult.