A Mercedes pilótája bevallotta, hogy a múltban nem szeret részt venni a tesztnapokon. Inkább kitalálta, hogy rosszul érzi magát, minthogy részt kelljen venni egy teszten.

A pilóták gyakran beszéltek arról, hogy mennyire nem szeretnek teszteken részt venni. Lewis Hamilton elárulta, hogy a Forma-1- ben eltöltött ideje alatt egyszer már betegséget színlelt csak azért, hogy megússza a tesztelést. Az F1 a költségek csökkentése érdekében egyre kevesebb lehetőséget ad a csapatoknak arra, hogy tesztelhessenek. A csapatok 200 km-et tesztelhetnek, amit ma úgy hívunk, hogy forgatási nap. Ezt felhasználhatják marketing célokra is.

Hamilton a Mercedes gyárában tartott szezon utáni beszámolón csatlakozott Toto Wolff csapatfőnökhöz és Mick Schumacher tartalékpilótához. Amikor azt mondták, hogy a rendezvényt George Russellnek betegség miatt kellett kihagynia, Hamilton azt mondta: ” A múltban már én csináltam ilyet, hogy kihagytam a tesztnapokat, mert általánosságban véve nem szeretem a tesztnapokat. Szóval tegnap, amikor meghallottam, hogy beteg, arra gondoltam, hogy ‘á, most felülmúlt engem, egy másik szintre lépett.”- viccelődött a brit.

Hamilton korábban betegségre hivatkozva kihagyott egy tesztnapot. 2015-ben történt ez meg. Helyét akkor Pascal Wehrlein vette át és tesztelhette a Mercedest.