Carlos Sainz úgy véli, neki és a Ferrarinak „megvan a képessége”, hogy megnyerjék a világbajnokságot a 2024-es szezonban. Kicsit merész kijelentés a spanyoltól.

A spanyol ezt a merész kijelentést közvetlenül a karácsonyi szünet kezdete előtt tette. A Ferrari pilótéja a DAZN spanyol műsorszolgáltatónak életéről szóló dokumentumfilében szerepelt. Sainz a Ferrarinál betöltött jelenlegi pozíciójáról beszélt. Abban reménykedik, hogy 2024 után is meghosszabbíthatja a szerződését.

A Scuderiával kötött megállapodásának utolsó évéhez érkezett, és minden jel arra mutat, hogy mindkét fél folytatni akarja a közös munkát. Sainz nagyon világossá tette, hogy boldogan folytatja mindaddig, amíg úgy érzi, hogy az olasz csapat „értékeli”. A Ferrari a 2023-as évet meglehetősen erős formában zárta, a Mercedesszel versengtek a második helyért. Az SF23 teljesítménye pedig elég volt ahhoz, hogy egy futamot nyerjenek 2023-ban.

„Kétségtelenül a legjobb helyen vagyok az F1-es rajtrácson ahhoz, hogy F1-es bajnok legyek. Amíg nem vagy a Ferrari tagja, nem tudhatod ezt. Gyakorlatilag egy egész országért versenyez. Mindent beleadok a pályán, az edzéseken, hogy világbajnok legyek. Ezt a Ferrarival szeretném elérni. Annyira boldog vagyok a Ferrarinál, és olyan boldog, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, hogy jelenleg nem tudom meddig szeretnék itt lenni. Remélem, sok-sok év áll még előttem, és nem bánnám, ha mindegyiket piros színben tenném. A fő motivációm az, hogy világbajnok legyek. Ha ezt el tudom érni a Ferrarival, az még jobb. Erre kell törekednünk 2024-ben, és úgy gondolom, hogy megvan a mindenünk arra, hogy ezt elérjük. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy néhány versenyen gyorsabbak voltunk Max Verstappen Red Bulljánál az időmérőn, de igaz, hogy a futamon legyőztek minket. Szerintem Max is gyorsabb lesz, de a Red Bull is. Az igazat megvallva nyilván mindig Max Verstappent nézem, mert általában ő az, aki a leggyorsabban próbál közel kerülni ahhoz, amit csinál, de sokat figyelem Lando-t is. Tudom, hogy milyen ügyes. Minden körben új dolgokat próbál ki. Azt kérem 2024-től, hogy egy autó gyors legyen és nyerjünk. Nyerünk vagy sem? Meglátjuk. Olyan autót kérek, amivel győzhetek és úgy mehessek ki a pályára, hogy harcolhassak a futamgyőzelemért.”-árulta el Carlos Sainz.

A spanyol pilóta megszerezte a pole-t Szingapúrban. A futamon végig az első helyet birtokolta. Lando Norris-al csatázott és a Mercedesek is veszélyt jelentettek rá. Végül megszerezte az év egyetlen futamgyőzelmét. Pár szóban erről is megemlékezett:

„Ha egy szóval kellene meghatároznom ezt a szezont, Szingapúrt mondanám. Az az igazság, hogy nagyon gyorsan mentem, még tökéletes körök nélkül is. Nagyon gyors voltam, még tökéletes körök nélkül is. Tudtam, hogy a Q3 utolsó körében olyan gyors voltam, amennyire csak lehetett. Megszerezhetem a pole pozíciót. A versenyen minden tökéletesen ment. Boldogságot, önmagaddal való elégedettséget adott. Nagyon kevés dolog tud ilyet adni. A 2022-es silverstone-i győzelem sokkal érzelmesebb volt. Az ember egy álmot valósít meg. Ez a győzelem. A 2023-as szingapúri győzelem inkább az elégedettség, amiért mindent tökéletesen csináltunk.”- zárta.