A Forma-1-es szezon elején két hollandot láthattunk a rajtrácson. Nyck de Vries végül nem fejezhette be ezt az évet. A szezon közeépn felbontották a szerződését. Giedo van der Garde erről mondta el a véleményét.

A holland Forma-1-es rajongó láthatta, hogy Nyck de Vries-nek már idén tíz futam után át kell adnia helyét Daniel Ricciardo-nak. Teljesítménye nem tetszett Helmut Marko-nak és a Red Bull-nak. Daniel Ricciardo vagy Liam Lawson mutatott annyit, hogy bebizonyítsa, jogos volt a Red Bull/AlphaTauri döntése?

„Nehéz kérdés. Ha a papírformát nézzük, akkor igent mondok. De ez nem teljesen igazságos. Végül is ne felejtsd el, hogy az AlphaTauri teljesítménye hullámzó volt. Yuki Tsunoda sem bírta ezt. Nyck küszködött, és óriási nyomás nehezedett már néhány verseny után. Tudjuk, milyen nehéz, amikor Helmut Marko minden hétvégén azt kiabálja, hogy jobbnak kell lenned. Gyorsabbnak kell lenned, hogy megelőzd a csapattársad. Tudom, hogy Nyck jó, gyors és mennyire elkötelezett. Természetesen nem normális azt gondolni, hogy ha új vagy a Forma-1-ben, akkor pár futam után bebizonyítod, mire vagy képes. Mindenki azt hitte a Williamsben az egy verseny után (a 2022-es Olasz Nagydíjon), hogy megmutatja, de ez nem így működik. Szégyen hogy nem kapott több időt. Olyan srác is, akinek néha egy kicsit több időre van szüksége, hogy megmutassa, mit is tud valójában. Tudom, milyen jó, és mindenekelőtt mennyire elhivatott. Szóval szerintem amit azok a srácok mutattak, arra Nyck is képes lett volna.”- árulta el Giedo van der Garde.