Az idei év úgy tűnhet, hogy Max Verstappen simán nyerte a bajnoki címet. Vajon, hogy látja ezt a holland pilóta? Verstappen összehasonlította a 2023-as bajnoki címét az előző években szerzett diadalaival.

A Red Bull pilótája idén megszerezte a harmadik világbajnoki címét. Már Katarban bajnokká avatták. A Red Bull idén 22 versenyből 19-et megnyert és dominálta az évet. Vitathatatlanul ez volt pályafutása egyik legkönnyebb bajnoki címe. Kétszer annyi pontot szerzett, mint saját csapattársa, Sergio Perez.

A 2021-es szezon az egyik legizgalmasabb év volt, annak ellenére, hogy az Abu Dhabiban vitatható körülmények között dőlt el a bajnokság sorsa. Verstappen a második bajnoki cím megszerzésekor is vitákba keveredett. A Japán Nagydíj után nem lehetett tudni, hogy megnyerte-e a bajnokságot vagy sem. Végül Suzukában volt a bajnokavatás. Arra a kérdésre, hogy mit érez a bajnoki cím megszerzésével kapcsolatban, Verstappen azt mondta a médiának:

„21-ben az emberek mindig az utolsó futamról beszélnek, de szerintem a bajnokság egész évben zajlik. Igaz? Ugyanez ’22-ben. Egy kis fennakadás volt Japánban. Néhány percbe telt, amíg kiderült, megnyerte-e a bajnokságot. Számomra az ilyen dolgok nem igazán számítanak. Versenyről versenyre elemzem a teljesítményeimet. Nemcsak a versenyeket. Azt is, hogy hogyan bírtam a futamokat és egyebeket, vagy mit csináltam a pályán kívül. Ezért gondolom, hogy teljesítmény szempontjából ez az év, határozottan a legjobb. Az első volt a legérzelmesebb. Az F1-ben több versenyt szeretne látni, de nekem nincs szükségem más csapatra vagy csapattársra ahhoz, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Nagy nyomást helyezek magamra, hogy mindig a lehető legjobb formában legyek. Próbáljak a lehető legjobb módon felkészülni. Ez az, amit élvezek, és ez az egyetlen dolog, amire igazán figyelek.”- árulta el Max Verstappen.