A RacingNews365 előállt egy dologgal, amelyet minden Forma-1-es csapatnak meg kell fogadnia, és tennie. Még a Red Bull-nak is. Mi is lehet ez?

Ahogy mindenki, a Forma-1-es csapatok is optimizmussal telve várja a 2024-es szezonját. Az új év és a szezon előtt, és remélik, hogy a legújabb terveik elegendőek lesznek ahhoz, hogy nyerjenek. Harcba szállhatnak a győzelemért és a dobogós helyekért. Ennek megfelelően a RacingNews365 megvizsgálta, hogy mi lehet a 10 csapat újévi fogadalma. Mi az az egyetlen dolog, amit 2024-ben javítani kell.

Red Bull

A 2023-as év után nehéz eldönteni, hogy a bikáknak hol kellene javulnia. A Red Bullnak arra kell összpontosítania, hogy az RB20 jobban megfeleljen Sergio Perez stílusának. Nem fér kétség afelől, hogy Max Verstappen vezetni tud, és alkalmazkodni tud ahhoz, ami alatta van. Perez nem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni és olyan autót jól vezetni, mint ami Verstappen alatt van. A Red Bull számára kulcsfontosságúnak kell lennie, hogy úgy tervezzük meg az autót, hogy több Perezben rejlő potenciált aknázza ki.

Mercedes, Ferrari , McLaren, Aston Martin

A Mercedes számára egyértelmű az állásfoglalás . A lehető leggyorsabban ki kell fejlesztenie új koncepciójának megértését. Szinte a nulláról kell kezdeniük. Bármilyen frissítést is hoz szezon közben a Red Bull, nekik közel kell hozzájuk maradni. Ami a Ferrarit illeti, folytatnia kell a lendületet. Japán után Leclerc és Sainz is jobban fel tudta venni a versenyt az élmenőkkel. Carlos Sainz-nak is olyan autót kell adni, amivel ki tudja autózni a benne rejlő potenciált.

A McLaren nagyon sokat fejlődött 2023-ban, de még mindig nem kezelte az autó hosszan tartó gyengeségeit a lassú kanyarokban. A pilóták még mindig nem tudják úgy vezetni az autót, ahogy nekik tetszik. A wokinig istállónak olyan autót kell építeni, hogy a pilóták úgy vezethessenek, ahogy akarnak. Ne úgy, ahogy az autó megköveteli.

Az Aston Martin 2023-ban kitört a középmezőnyből. Erős szezonkezdettel, de a fejlődés megakadt a szezon közepén. A kanadai fejlesztések nem úgy működtek, ahogy tervezték, a csapat a második leggyorsabbról végül az ötödikre esett vissza. Talán 2024-ben eljutnak oda, hogy harcolhatnak minden futamon a dobogós helyekért.

Alpine

A 2022-es negyedik helyről visszaestek a konstruktőri bajnokság hatodik helyére. 53 ponttal kevesebbet szereztek, mint egy évvel korábban. Ez rossz év volt a francia csapat számára. Nagyon leegyszerűsítve, az Alpine-nak biztosítania kell. A probléma az, hogy a Renault motor teljesítménye elmarad a riválisokétól. Az Alpine-ról jó híreket nem lehet hallani. Egyes hírek szerint a 2024-es autó nem teljesít úgy a tesztpadon, ahogy elvárják tőle. Nem ott tart a csapat, ahol most szeretne.

Williams, AlphaTauri, Haas

A Williams 2023-ban újjáéledt. 28 pontot szerzett és hetedik lett a konstruktőri bajnokságban. ez a legjobb eredményük 2017 óta. 2024-ben James Vowles-nak és csapatának továbbra is össze kell szednie magát. Továbbra is határozottan kell a pályára gurulniuk és minden lehetőséget ki kell használniuk. Az is segítene, ha Logan Sargeant elindulna, és következetesebb eredményeket produkálna.

Az AlphaTauri nevet vált és a pár poszton is változás történik. Laurent Mekies és Peter Bayer átveszi a visszavonult Franz Tost helyét. Az AlphaTauri egy olyan csapat, amely küszködött a 2023-as szezonban. A Faenza-csapat célja, hogy szorosabbra vonja kapcsolatát a Red Bull-al és jobb eredményeket érjenek el. A Haas-nak egy célja lehet. Elmozduln tabella utolsó helyéről. Idén a középmezöny élén szeretnének végezni.