A 2020-as Formula-2-es bajnok a Mercedesnél töltötte be a tartalékos szerepet 2023-ban. 2024-ben az Alpine csapattal áll rajthoz a WEC sorozatban.

Miután 2022 végén elhagyta a Haast. A Mercedes tartalékosa lett. A 2024-es szezonra azonban nem talált helyet magának az F1 rajtrácsán. A WEC sorozatban áll majd rajthoz az Alpine csapattal. Mick Schumacher elárulta, hogy fontolóra vette az IndyCar vagy a Super Formula sorozatban indulást is, mielőtt aláírta volna az új szerződését.

Azok a pilóták, akik nem találnak F1-es versenyüléseket, gyakran az Egyesült Államokban vagy Japánban keresnek helyet maguknak. IndyCar és Super Formula bajnokságban többen részt vettek már. Schumacher mindkét sorozatot fontolóra vette, végül visszautasította őket, mert úgy
gondolta, hogy a WEC-megállapodás lenne a legalkalmasabb arra, hogy az F1-be visszajusson.

„”A Mercedes számára nagyon fontos volt, hogy visszatérjek a rajtrácsra. Naprakészen tartsam magam. Az igazat megvallva, mindig arra gondolsz, hogy mi van odakint, mik a lehetőségek, és megpróbálsz egy profi és ellentétes listát készíteni. Számomra személy szerint a WEC volt az, ami számomra a legkedvezőbb. Végül elég könnyű volt eldöntenem, hogy mit tegyek. Számomra ez is egy kihívás. Azt fontolgattam, hogy Japánba menjek-e vagy Amerikába. Ha ezt megtettem volna, akkor azt nem tudnám párhozamon vinni az F1-el.”- árulta el Mick Schumacher.