Esteban Ocon kitűzte az Alpine F1 2024-es célját, és „nem érdekli, hogy reális-e”. A francia pilóta azt szeretné, ha csapata csökkentené a lemaradást az élen állókhoz képest.

Az Alpine egyike volt azoknak a csapatoknak, amelyek úgy tűnt, hogy 2023-ban tettek egy lépést hátrafelé. az olyan csapatok, mint az Aston Martin és a McLaren is átlépte őket. A francia csapatnál több változás is történt. Miután a személyzetcseréket megoldották, Ocon abban reménykedik, hogy 2024-ben továbbjuthatnak és tovább csökkenthetik a lemaradást a riválisokhoz képest. Esteban Ocon Aston Martin stílusú teljesítményugrást akar.

„Dolgoznunk kell az autó teljesítményén, egyes csapatok jobb munkát végeztek, mint mi. Fejlődtek és erősebb frissítéseket kapjanak az autókra. Ez az, amit meg kell próbálnunk változtatni. Nyilvánvalóan már a 2024-es autón dolgozunk a szimulátorban. Az év elején megértettük, hogy mi segíthet minket a 2024-es szezonban.”- árulta el Esteban Ocon, aki olyan fejlősét vár az Alpine-tól, mint amire az Aston Martin vagy a Mclaren is képes volt.

„Nem tudom, hogy ez reális-e? Őszinte legyek nem érdekel. Ez az, amit meg kell vizsgálnunk. Ezt kell megcéloznunk. Csökkenteni akarjuk a különbséget, versenyképesebbé akarunk válni. Nem úgy indulunk az új évbe, hogy erre gondolunk. Különben soha nem fogunk futamokat nyerni. Amikor az emberek megkérdezik tőlem, hogy min kell javítanunk, azt viccesnek találom. Az F1-ben ez soha nem csak egy dolog. Mindig sok részletről van szó. Több kisebb részletről, amiből hiányzik valami. Ez látszik az autó tempóján. Ez az, amiben erősebbnek kell lennünk. Azt mondanám, nem mi vagyunk a legjobb az egyenesekben, kanyarokban vagy a gumik kezelésében. Tehát továbbra is keményen kell dolgoznunk, és remélhetőleg találunk plusz teljesítményt.”- zárta Esteban Ocon.