A 2024-es szezonban lesz olyan, ami újdonságnak számít majd. Vajon melyek ezek a dolgok és milyen területen történnek változások? Összeszedtük.

2024 furcsa Forma-1 -es szezon lesz. Minden pilóta, aki befejezte a 2023-as szezont, maradhatott a csapatánál. Új pálya sem lesz a programban. A technikai előírások is stabilak maradnak, így minden meglehetősen statikusnak tűnik. Mégis nagyon sok minden változik.

Sprint formátum

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, az F1-es bizottság ülése az Abu-Dzabi Nagydíjon világossá tette, hogy a sprint hétvége formátuma jelentős változtatásokon megy majd keresztül. 2023-ban a sprint futamom hétvégéjén egy szabadedzést rendeztek. Két időmérőt is láthattunk. Szombaton egy rövid, majd vasárnap a fő futamot láthattuk. Úgy gondolom, hogy ez a formátum sok problémát okozott.

Először is. Minden szabadedzés után az autókhoz már nem lehetett nyúlni. Az Egyesült Államokban Lewis Hamiltont és Charles Leclercet kizárták a második és a harmadik helyről a túlzott padlólemez kopás miatt. A Mercedes és a Ferrari úgy érezte, hogy a kevés szabadedzés tehetett erről. Ennek megfelelően a formátum és a parc ferme változtatásairól tárgyalnak. 2024-ben hat helyszín adhat majd otthont sprint futamnak. Kínában, Miamiban, Ausztriában, az Egyesült Államokban, Brazíliában és Katarban kerül sor az új formátumra.

Kínai Nagydíj, Imola Nagydíj és a valaha volt leghosszabb naptár

Eredetileg 24 futam szerepelt a 2023-as versenynaptárban is. Kína a COVID 19 miatt kiesett a programból. Emilia Romagna GP-t pedig az árvizek miatt törölték. Mindketten visszatérnek 2024-ben – 2019 óta Kína ad otthont az első versenynek. Az F1 a COVID-19 kitörése óta nem járt Sanghajban. Az 1000. verseny volt a Kínai Nagydíj az F1 történetében. A 2023-as Abu Dhabi Nagydíj volt a 1101. futam.

Új csapatnevek

Az Alfa Romeo és az AlphaTauri név kivonul az F1-ből. A Sauber már bejelentette új nevét. Stake F1 Team néven állnak majd rajthoz 2024 és 2025-ben is. Ami az AlphaTaurit illeti, az új nevet még nem jelentették be. Február közepéig ez is megtörténhet.

Felülvizsgálati jog

A technikai szabályok változatlanok maradnak, de az FIA megváltoztatta a tiltakozási szabályokat. 2023-ban a Haas felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, közel két héttel az Egyesült Államok Nagydíja után. Úgy gondolták, hogy új bizonyítékok láttak napvilágot az austini pálya elhagyásokkal kapcsolatban, amelyekért nem osztottak ki büntetést. A felügyelők elutasították a kérelmet. Az FIA úgy gondolta, hogy ennyi idő után már nem változtatja meg a végeredményt.

Időjárási körülmények

Az októberi Katari Nagydíjon olyan szerencsétlen események keveréke volt, amelyek együttesen komoly hatással voltak a pilóták egészségére. Először is, maga a pálya már fizikailag megterhelő. Nagyon meleg volt. A pilóták nem kaptak elég hűtést. Többen rosszul lettek. A meleg miatt 18 körönként ki kellett állni a bokszba kereket cserélni. Ez sem segített a pilótáknak. Esteban Ocon a sisakjában hányt, Lance Stroll azt állította, hogy a volán mögött elvesztette az eszméletét, miközben Logan Sargeant feladta a futamot rosszullétre hivatkozva. Ennek megfelelően az FIA előírta, hogy 2024-ben minden autóba több hűtést vezessenek be. Minden más lehetőségeket is mérlegelnek.