A Ferrari 2023-ban csak a harmadik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot. Frederic Vasseur arra buzdította Ferrari csapatát, hogy kövessék a Red Bull példáját.

A Ferrari tavaly egy futamgyőzelmet szerzett. Ez volt a 2023-as év egyetlen olyan győzelem tavaly, amit nem Red Bull pilóta szerzett meg. Az olasz csapat harmadik lett a konstruktőrök versenyében. Frederic Vasseur szerint a Ferrarinak követnie kell a Red Bull példáját. Az autók teljesítménye mellett nagyon jól dolgoznak a pálya mellett is. Magabiztosak és mindig jó a stratégiájuk.

„Van egy csoport ember, aki évek óta együtt dolgoznak. Amikor megérkezel egy ilyen csapatban meg kell értened a működést, mielőtt döntéseket hoznál. Az én dolgom inkább az volt, hogy támogassam a csapatot. Szerettem volna, ha agresszívebbek lennének. Kockázatot kell vállalnunk, ambiciózusnak kell lennünk, és nem kell megijednünk egy incidenstől vagy ilyesmitől. Azt hiszem, tettünk egy lépést ezen a téren. Mindig a határon kell lenni. A Red Bull mindig a határon teljesít. Minden szempontból agresszívek. Ez olyan irány, amit követnünk kell. Tavaly efelé tettünk már egy lépést.”- árulta el Frederic Vasseur.