A háromszoros világbajnok úgy véli, a Honda létfontosságú szerepet játszott Forma-1-es sikerében. Az elmúlt három évben három egyéni és két konstruktőri bajnoki címet szereztek.

Max Verstappen méltatta a Honda erőfeszítéseit a harmadik világbajnoki cím után. A japán erőforrás-gyártóval két konstruktőri címet szereztek. 2021-ben pedig az egyéni címet is megnyerték. Arra a kérdésre, hogy mekkora fontos szerepet játszottak a sikerében, Verstappen azt mondta:

„”Nagyon boldog vagyok, hogy a Hondával dolgozhatok. Mindig is az voltam. Csodálatos emberek, mindig rendkívül udvariasak, de egyben szuper motiváltak is. Mindig meghallgattak és fejlődtek. Mindig is különleges helyük lesz a szívemben, még akkor is, ha 25 végén távoznak. Nagyon büszke vagyok rájuk is. Arra is, ahonnan indultunk és arra, ahol most tartunk. Azt hiszem, mindannyian nagyon büszkék lehetünk erre.”- árulta el Max Verstappen.

A Honda 2020 októberében bejelentette, hogy 2021 végén kilép a Red Bull hivatalos motorpartnere tisztségéből. Ezt egy átmeneti időszak követte 2022-ben és 2025-ben, amikor a Honda fizetett vállalkozóként továbbra is szállítja a Red Bull erőforrásait. 2026-ban elválnak végleg útjaik. A Honda visszatér az F1-be, de az Aston Martin partnere lesz. Verstappen korábban azt mondta, hogy szomorú, amiért a Honda távozik, de nincs harag közöttük.