Christian Horner szerint „nagyon nagy elvárás” lesz a Ferrarival szemben, mivel az olasz csapat már 2008 óta nem nyerte meg a konstruktőri bajnoki címet.

A Ferrarinak nem a tavalyi év volt a legrosszabb szezonja. 1979 és 2000 között nem tudtak sem egyéni, sem konstruktőri bajnokságot nyerni. 2008 volt az utolsó szezon, mikor ez utoljára sikerült. Kimi Raikkönen 2007-ben hódította el az egyéni bajnoki címet. A fejlődés jeleni mutatkoznak, de messze vannak attól, ahol lenni szeretnének.

A Red Bull az elmúlt két évben megnyerte a konstruktőri bajnoki címet. Horner a leghosszabb ideje ülhet a csapatfőnöki székben. Hiszi, hogy ferraris kollégája, Fred Vasseur képes lesz győztes csapatot csinálni a Ferrariból. A Ferrari korábban még Hornert is megkereste, hogy átvegye a gyeplőt Maranellóban, de ő mindig is inkább a Red Bull mellett maradt.Christian Horner nagy elvárásokat támaszt a Ferrarival szemben:

„A Ferrari egy más típusú csapat – mondta a Sky Sportsnak. „Ez egy nemzeti csapat, és úgy gondolom, hogy nyomás nehezedik rá. Van az olasz média, ami brutális. Minden egyes lépést alaposan megvizsgál, és óriási az elvárás. Fred tehetséges srác. Ő egy nagyon jó csapatfőnök. A Ferrarival szemben pedig nagyon magasak lesznek az elvárások. Átigazolnék-e a Ferrarihoz, ha kapnék egy ajánlatot? Őszintén szólva, nem. Kezdetek óta a Red Bull-nál vagyok és jól érezem magam itt. Ez egy nagyszerű csapat. Hűséges vagyok azokhoz, akikkel együtt dolgozok és a csapathoz. Ha egy ilyen nagyszerű csapattal dolgozol, miért szeretnél más csapatba igazolni?”- árulta el Christian Horner.