A Mercedes csapatfőnöke arra számít, hogy a Red Bull domináns előnye 2024-ben is folytatódik, aminek egyik fő oka van. Mi lehet az fő ok?

A Red Bull 2023-ban 22 versenyből 21-et megnyert. Dominált az F1-ben. Egyedül Szingapúrban nem tudtak nyerni. Azelőtt 16 verynet zsinórban megnyertek. Várhatóan a Red Bull 2024-ben is az RB20-zal folytatja formáját, mivel a 2023-as szezon egy részét a fejlesztésére összpontosította. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, hogy a Red Bull mindenki másnál korábban kezdte el 2024-es autójának fejlesztését. Ugy megőrizhetik előnyüket a Forma-1- ben. A Mercedes egy újabb kemény szezont vészelt át, miközben megpróbált megbirkózni az autókoncepciójával. Mindent megtesznek, hogy idén közelebb kerüljenek a Red Bull-hoz.

„Mindent meg akarunk tenni azért, hogy tisztességes esélyeink legyenek. Nincs kétségem afelől, hogy a Red Bull korán leállította a jelenlegi autó fejlesztését, és nagyon erősek lesznek a következő szezonban. Mindent bele fogunk adni, hogy nagyon kemény ellenfeleik legyünk és versenyezhessünk a győzelemért.”- árulta el Toto Wolff.