Lewis Hamiltont és Charles Leclercet az Amerikai Nagydíj után diszkvalifikálták, mivel az autójuk padlólemeze túl sokat kapott. Max Verstappen új szabályokat szeretne annak érdekében, ami az ilyen eseteket megakadályozza.

Max Verstappen szabálymódosítást sürget, miután Lewis Hamiltont és Charles Leclercet is kizárták az Egyesült Államok Nagydíjáról technikai szabálysértés miatt. A két pilótának autójának padlólemeze a megengedettnél többet kapott a verseny alatt. A göröngyös felületen egy lehetséges problémát csak az időmérő után vettek észre, amikor az összes autó belépett a Parc Fermébe. Hamiltonnak és Leclercnek a kompenzáció érdekében módosítania kellett az autó beállításain. Verstappen örülne, ha egyes szabályokat megváltoztatnának.

„Ha egy kicsit is rossz irányba mész az első szabadedzésen, akkor a sprint hétvége további részében ennél a beállításnál maradsz. Ez nagyon nem jó így. Idén volt néhány igazán jó sprinthétvégénk, de nem voltam teljesen elégedett. Vegyük az austini hétvégét. A Mercedes és a Ferrari nem szándékosan állította alacsonyra az autóját, de ha egyszer rossz irányba mész el a beállításokkal, akkor nincs visszaút. Legfeljebb a guminyomással tudsz valamit erőltetni. De ha ezek az előírt értékek már nagyon magasak, akkor láttuk mi történik. Jó lenne, ha lenne egy Parc Fermé szabály szombatra és külön vasárnapra is. Én sem tudom már pontosan követni a szabályokat, amitől elveszettnek érzem magam. Olyan ez, mint egy cirkusz.”- árulta el Max Verstappen.