A Mercedes vezérigazgató-helyettese, Rob Thomas bepillantást engedett a gyár életébe. A 2024-es autó fejlesztése felgyorsul. Nem kell sokat várni a W15 érkezésére.

Az F1 V6-os hibrid korszakának 2014-es kezdete óta nyolc konstruktőri világbajnoki címet nyert Mercedes. Az elmúlt két évben azonban csak egy futamot nyertek. A csapat azonban továbbra is abban reménykedik, hogy 2024-ben visszatérhet a bajnoki címért folyó küzdelembe az új W15-tel.

Ahogy a munka folytatódik az új autón, Thomas ritka betekintést nyújtott a Brackley színfalai mögött folyó munkálatokba. A Manufacturing Today-nek így nyilatkozott: „Mindig érdekes időszak ez, mert heti hat napot kell dolgozni, hosszúak az órák, sötét és hideg van. Amit azonban általában tapasztalunk, az az izgalom, ahogy haladunk előre. Minden a tervezéssel kezdődik, majd legyártjuk és beszerelésre kerül. Aztán mindenhol új autók darabkái jelennek meg, ami szinte megszólítja az embereket. Ha minden a helyére került, akkor jöhet a teszt. kommunikálunk a programban résztvevőkkel. Ellenkező esetben ez csak egy hosszú, hat hónapig tartó folyamat. Ha győzünk, akkor megéri. Nincs két egyforma nap. Azt hiszem, ez tart minket frissen. Ettől vagyunk motiváltak. Vissza kell térnünk a győztesek útjára.”- árulta el Rob Thomas.