A csapat technikai igazgatója, Pierre Wache úgy véli, Adrian Newey fontos szerepet játszott a csapat versenyképes autóinak megtervezésében. Annak ellenére is, hogy olyan év, mikor nem igazán foglalkozott vele.

Pierre Wache, a Red Bull műszaki igazgatója „pótolhatatlannak” találja Adrian Newey-t. Newey vitathatatlanul az egyik legsikeresebb autótervező az F1 történetében.

2006-ban csatlakozott a Red Bull-hoz és azóta hét konstruktőri címet nyert az energiaitalos csapat. 2014-ben visszalépett az F1-ben betöltött fő szerepétől, hogy a Red Bull-csoporton belül más projekteket is vállaljon. Köztük egy tengeralattjáró tervezésén is dolgozhott, amit a néhai Dietrich Mateschitz rendelt. Ezzel Wache-t technikai igazgatóvá léptették elő 2018-ban, de Newey továbbra is fontos része volt a csapat versenyképességének.

„Igen, pótolhatatlan. Nem pótolhatod! – mondta Wache. „Napi szinten nincs része a folyamatunknak. Inkább csak megfigyelőként vesz részt a munkában. Megpróbál segíteni nekünk, vagy kihívás elé állít minket a csapat különböző aspektusaiban. Ez lehet a mechanikai tervezés, az aerodinamika vagy a jármű dinamikája. Olyan tudása van, mivel mi nem rendelkezünk.”- árulta el Pierre Wache.