A 80 éves osztrák állítólag új szerződést írt alá a Red Bull-al. A hírek szerint a bikák tanácsadója még három évig biztosan segíteni fog az energiaitalos csapatnak.

A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko úgy tűnik, meghosszabbítja szerződését. A hírek szerint három éves szerződést ír alá. Marko a csapat megalakulása óta fontos, ha nem a legfontosabb szerepet tölti be az istállón belül. A 80 éves szakember sokkal több, mint a csapat tanácsadója. Minden bizonnyal a Red Bull Racing sikerének kulcsfigurájának is tekinthető. Szerződése hamarosan lejár, de nemrég tudatta az osztrák televízióval, az OE24-vel, hogy 2024-ben újra az F1-es paddockban lesz. Mostanra kiderült, miért volt Marko olyan jókedvű az interjú alatt.

A RacingNews365 és az F1Hírek úgy értesült , hogy Helmut Marko új szerződést írt alá a Red Bull-lal, így a következő három évben még biztos segíteni fog az az energiaitalos csapatnak. 84. születésnapjáig a csapatban maradhat és fontos szerepet játszik továbbra is a Red Bull családban.

2023-ban voltak olyan pletykák, miszerint elhagyja a csapatot. Pletykák keringtek arról, hogy Marko szerződése lejártával visszavonul. Később kijelentette, hogy mindaddig folytatja, amíg mentálisan és fizikailag alkalmas a munka elvégzésére. Új szerződése egyértelművé teszi, hogy a Red Bull továbbra is egy világos stratégiát tart szem előtt. 2023-ban Verstappen maga is elárulta, reméli, hogy a Red Bull nem búcsúzik Markótól. Kétségtelen, hogy a háromszoros világbajnok boldog lesz, hogy számíthat Marko támogatására, miközben szeretné megvédeni bajnoki címét.