Az idei szezonban rekordszámú versenyt láthatunk. Tavaly huszonkettőt, idén 24 versenyt rendeznek az F1-ben. Minden helyszínt rangsoroltunk.

A legjobb pályák

21 országban és öt kontinensen 24 különböző helyszínnel az F1 valóban globális sportág. 2024-ben változások történtek a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, de az F1-es cirkusz a világ szinte minden szegletébe eljut. Minden pályát rangsoroltunk.

A japán pályát nem véletlenül mondják a szezon legjobb helyszínének, versenypályájának. A Japán Nagydíj a szezon végéről, az elejére került, de ez nem von el érdemeket a pályától. Az Esses, a Spoon Curve és a 130R a Forma-1-es pálya legikonikusabb szakaszai közé tartozik. Azon kevés pályák közé tartozik, ahol az F1-es autók határait tudják tesztelni. Suzuka volt az otthona az F1 legemlékezetesebb pillanatainak. A japán szurkolók is lelkesek. Ezért megérdemli a magasztos hírnevét.

Ezzel szemben Monaco egyesek szemében a kedvenc. Mások nagyon nem szeretik ezt a helyszínt. A versenyei nem túl izgalmasak. A modern F1-nek talán nem való a monacói pálya. Viszont még így is nagyszerű eseményt produkál. Monaco az F1 korona ékköve, és ennél lenyűgözőbb kilátást nehéz találni a 2024-es naptárban. Mint mindig, most is a kvalifikáció a legizgalmasabb. Szeresd vagy utálod, egyelőre Monaco még mindig az év F1-es eseményei közé tartozik. Egy F1-es naptár nem lenne ugyanaz nélküle.

Silverstone, az egyik eredeti és még mindig az egyik legjobb pályák közé tartozik. A Maggots és Becketts között az autók nagy tempóval haladnak. Az egyik legjobb hely az F1-es autók számára, de látványnak sem utolsó. A pályán vannak olyan kanyarok is, ami a pilóták tehetségének tesztelésére szolgálnak.

Spa-Francorchamps legendás hírnevet szerzett az F1-es pályák között. Először 1950-ben használták, és továbbra is izgalmakat tartogat. Szinte minden évben tartogat valami különlegeset. z Eau Rouge talán a legikonikusabb kanyar az F1 történetében. Időjárása változatos. A pilóták soha nem ülhetnek karba tett kézzel. Természetesen a biztonság mindig aggodalomra ad okot. Dilano van ‘t Hoff 2023-as halálát követően további felhívások hangzottak el a biztonságosabbá tétel érdekében, de a közelmúltban történt tragédiák ellenére is Spa még mindig helyet foglal a naptárban.

Monzában az F1-es autók olyan gyorsan mennek, amilyen gyorsan csak tudnak. Ez a pálya a sebesség temploma. A pálya vonalvezetése és az ottani hangulat mindent megmagyaráz. Még mindig izgalmas versenyeket produkál a hosszú egyenesek és az éles kanyarjai miatt. Itt minden Ferrari pilóta nyerni szeretne.

A Hungaroring 1986 óta szerepel a Forma-1-es naptárban. Leginkább egy gokartpályára emlékeztet. Szinte minden évben jó versenyeket láthatunk a magyar pályán. 2014-ben Daniel Ricciardo és 2021-ben Esteban Ocon nagy meglepetésre nyerni tudott. Maga a főváros, Budapest közelsége miatt is sokan kedvelik a Hungaroringet.

Melyik a legrosszabb versenypálya?

Eltekintve a nagyon is valós problémáktól egy olyan országban, mint Szaúd-Arábia, F1-es futamot rendeznek. Maga a pálya nagyon veszélyes. Verstappen biztonsági szempontból a legveszélyesebbnek nevezet ezt a pályát. Mick Schumacher 2022-es balesete emlékezetes volt. A pálya gyors. Olyan, mint Monza, de nincs bukótér. A fal azonnal büntet.

Miami. Ha már túljutott a ennek a pályának túl sok látványossága nincs. A kanyarok túl szűkek, az egyenesek pedig túl hosszúak. A 2023-as szezonra történt pár változtatás a pálya vonalvezetésben, de ez szinte semmit sem jelentett.

Barcalonai pálya, nem rossz helyszín, de nem is elég izgalmas ahhoz, hogy megérdemelje hosszútávon az F1-ben maradást. Az igazat megvallva, már lejárt a maga ideje. Korábban F1-es teszthelyszínként használták, a Circuit de Barcelona-Catalunya kiszámítható helyszínné vált. Egyes hírek szerint 2026-tól Madridba költözik a Spanyol Nagydíj.

Mexikót pedig nevezhetnénk az F1 naptár egyik legrosszabb versenyhelyszínek is. Az Autódromo Hermanos Rodríguezt 2015-ben nagyrészt Sergio Perez népszerűsége miatt hozták vissza a naptárba. bár a stadionrész esztétikus, de nincs olyan kanyarja, amire jót lehetne mondani. Monzai stílusú, de közel sem olyan izgalmas, mint olasz pálya.

Katar népszerűsége növekedhet, de Katar népszerűsége növekedhet. Forróság van és a pilóták többsége tavaly már rosszul érezte magát a verseny alatt. Még a szingapúri helyszíntől is melegebb időjárási viszonyok fogadták a pilótákat, csapatokat. Ezen felül még a verseny sem tartogatott izgalmakat.

Abu-Dzabinak hasznot húzott abból, hogy az évadzáró házigazdája lett, de az iskolavégi hangulattól eltekintve nem sok haszna van. A szervezők igyekeztek 2021-ben egy lassú sikánt lecserélni egy gyorsabb első szektorra, de ez mégsem olyan helyszín, amely sokáig él az emlékezetben.

A Shanghai International Circuit négy év után került vissza a naptárba. Korántsem idegen az F1-es világtól, de négy év távollét után ki fog derülni, hogy mennyire állja meg a helyét a modern F1 korában. A várakozásoknak megfelelően jó versenyre számítunk.

Las Vegas. Még csak egy versenyt rendeztek itt. Így nehéz lenne ítéletet mondani az amerikai helyszínről. A hétvége katasztrofálisan kezdődött. Carlos Sainz és Esteban Ocon autója is megsérült egy elszabadult csatornafedél miatt. A Ferrarin alkatrészeket kellett cserélni, ami büntetéssel járt. Ez nem volt túl igazságos. A futam maga izgalmas volt. Egy ponton hárman is versenyeztek a győzelemért.

Szerinted melyik a legjobb pálya?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...