Az AlphaTauri új korszakba lép. Új csapatnevet kap, valamit a főnöki székben is változás történt. Laurent Mekies lesz az olasz istálló csapatfőnöke.

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Laurent Mekies búcsúzott a Ferraritól. Az olasz szakember elhagyta Maranello-t. Mekies Franz Tost helyét vette át, aki csaknem két évtizedes csapatvezetés után visszavonult.

Laurent Mekies korábban már dolgozott az AlphaTauri-nál. 2005 és 2014 között főmérnökeként dolgozott az olasz istállónál. Akkoriban Toro Rosso néven álltak rajthoz. 2014-ben távozott a faenzai alakulattól az FIA-nál kapott állást. Mekies 2018-ban sportigazgatóként csatlakozott a Ferrarihoz, majd 2021-ben csapatfőnök-helyettessé és versenyigazgató-helyettessé léptették elő. A következőt írta a Ferrarinak:

„Amikor a piros fejezetem zárul, itt az alkalom, hogy megköszönjem mindenkinek a Scuderia Ferrarinál az öt felejthetetlen évet. Együtt éltünk át mélypontokat és csúcsokat, minden nap harcoltunk, és mindent beleadtunk, amit tudtunk. A fejem és a szívem tele van hihetetlen emlékekkel, amelyre egy életen át emlékezni fogok. Hatalmas köszönet a Scuderiában dolgozó összes fantasztikus embernek és a csodálatos Tifosinak mindazért, amit együtt éltünk át. Köszönet a támogatásért. Most egy új kaland veszi kezdetét, és nagy hálával tölt el, hogy egy nagyon különleges versenyzőcsaládból egy másik, nagyon különleges versenyzőcsaládba kerültem. Izgalmas utazásra indulunk, egy új fejezetre, amelyet együtt írhatunk. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a tehetséges emberekkel Faenzában és Bicesterben.”- írta Laurent Mekies.