A spanyol egyértelművé tette, hogy látni szeretné az idei Ferrari fejlesztéseit, mivel a tavalyi Ferrarit nagyon nehezen lehetett vezetni.

Carlos Sainz azt szeretné, ha a 2024-es Ferrari Forma-1-es autót „könnyebben” lehetne beállítani és megoldódnának az elődjével kapcsolatos problémák. Az SF-23 nehéz autónak bizonyult. Leclerc és Sainz is küszködött az autó beállításaival. A gumik gyorsan fogytak a Ferrarin. Miamiban láthattuk, hogy Sainz a hetedik helyen végzett, de a harmadik helyről rajtolt. Lelcerc a hetedik helyről vágott neki a futamnak. Ötödik lett.

„Szóba került, hogy a 2023-as autó ​​olyan autó, amely megfelel nekem, és amit szeretek. Őszintén szólva, nem csak magamnak fájt a fejem, hanem a csapattársamnak és a Ferrarinak is. Nagyon nehéz volt megérteni és vezetni. Sok szempontból alkalmazkodnom kellett, és különféle beállításokat kellett kipróbálnom. Remélem, hogy 2024-ben sokoldalúbb, könnyebben kezelhető és beállítható lesz. Bízzunk egy jobb versenyautóban.”- árulta el Carlos Sainz.

Frederic Vassuer csapatfőnök kijelentette, hogy a 2024-es Ferrari 95 százalékban új lesz, miután a csapat rájött, mi volt a probléma a SF-23-as versenygéppel.