Valtteri Bottas idén a Stake F1 Team csapatával versenyez majd. A csapat 2026-ban már áttér az Audira. A finn pilóta abban reménykedik, hogy maradhat a svájci csapatnál.

Az Audi a 2026-os szezonban csatlakozik az F1-hez. Akkor, mikor új műszaki szabályok lépnek életbe, amelyek megváltoztatják az autók alvázát és erőforrás-oldalát is. A német gyártó többségi részesedést szerez a Sauber-csoportban, amely idén és jövőre Stake F1 Team néven fog működni.

Bottas a következő kampányban a Stake csapattal fog versenyezni. Ez a harmadik szezonja a hinwili csapatnál. A Motorsport.com- nak nyilatkozva Bottas kijelentette, hogy szívesen részt vesz az Audi F1-es projektjében

„Az F1 az első számú dolog számomra. Még mindig éhes vagyok a sikerre és arra, hogy visszajussak a dobogóra. Az Audi projekt lehet a következő lehetőség. Értem szerint az idei év elején meghozzák a döntéseket az előttünk álló évekre vonatkozóan. Most még nem. Majd az év első hónapjaiban ülhetünk le tárgyalni. Az Audi az első számú prioritásom. Ha nem sikerül valamiért, akkor feltétlenül beszélnék [más csapatokkal. Szeretnék itt lenni, mert úgy érzem, van még néhány befejezetlen dolog ebben a sportban.”- árulta el Vatteri Bottas.