Az új szezon már közeledik. A csapatok pár hét múlva bemutatják új autóikat. Az F1Hírek most megvizsgálta azt, hogy egyes csapatoktól mire számíthatunk.

Nem kell sokat várni és az F1-es autókról lehull a lepel. Lehet, hogy már sokan várják a bahreini tesztet is. Az autóbemutatók előtt a F1Hírek áttekinti, mire számíthatunk az új szezonban. Először a Haas-t nézzük meg. Az a csapatot, akik a tavalyi szezonban az utolsó helyen végeztek.

A Haas tempója egy kör alatt nem volt rossz. A versenyeken mégis rosszul teljesítettek. Az autójuk hátsó gumija gyorsan elkopott. A probléma az autó kialakításával volt. A futamokon többször, nem tervezett gumicserét kellett beiktatniuk. Ha megoldják ezt a gondot, akkor nem kérdés, hogy feljebb végezhetnek a konstruktőri tabellán.

Hulkenberg három éve nem szerepelt az F1-ben. Tavaly újra teljesíthetett egy teljes szezont. Kanadában a második helyet szerezte meg az időmérőn. A piros zászló szabálysértéséért kapott büntetéssel sújtották. A negyedik helyre esett a rajtrácson. Ha a Haas jobb autót adna a német pilótának, akkor Hülkenberg sorra a top 10-ben végezne.

A garázs másik oldalán Magnussen ehhez képest küszködött. A dán pilótával szemben elmondható, hogy a VF-23 nem volt versenyképes. Hulkenberg-től többször kikapott az időmérőn. Magnussen jövőjét is megkérdőjelezték. 2024-ben a Haas-el vághat neki az új szezonnak és jobbal várhatjuk tőle a jobb eredményeket. Tekintettel arra, hogy 2022-ben milyen jól teljesített. Magnussen képes jó eredményeket elérni. Perez ehhez jó autót kell kapnia.