Nyck de Vries és az AlphaTauri kalandja tavaly mindössze 10 versenyig tartott. A hollandot a Brit Nagydíj után elküldték a csapattól. Helyére Daniel Ricciardo ülhetett. Vries érezte, hogy ez be fog következni.

Nyck de Vries azt állította, hogy a gyenge teljesítménye után sejtette mi fog történni. Tudta, hogy a Red Bull még a szezon közben felbonthatja a szerződését.

A holland pilóta 2022-ben az Olasz Nagydíjon rajthoz állhatott. Alex Albon-t helyettesítette. A gyenge Williams-el pontot szerzett és a Red Bull 2023-ra leigazolta. Igaz, az AlphaTauri csapattal vághatott neki a szezonnak. Vries nehezen tudott alkalmazkodni.

Nagy múlttal érkezett az F1-be. Nyert az F2-ben és a Formula-E sorozatban is. Az F1-ben gyengén teljesített. A Brit Nagydíjat követően a csapat bejelentette, hogy de Vries helyét az év hátralévő részében Daniel Ricciardo veszi át. Azóta rajthoz állt a Endurance Világbajnokságon a Toyotával és a Formula-E sorozatban is.

„”Azt hiszem, nagyon gyorsan sikerült túl lennem a helyzeten. Óriási támogatást kaptam. Összesen körülbelül 4000 üzenetet kaptam. Ez jót tett nekem. Ülhetnék a sarokban és sírhatnék, de ez senkinek sem segít. Természetesen fájt. Szerintem ez nem meglepő. De mindenkinek vannak jó és nehezebb időszakai. És igen, a fájdalom is az élet része. Nem értek hozzá, de nem mondhatom, hogy teljes meglepetésként ért a döntés. Nem vagyok naiv. Az, hogy igazságos vagy igazságtalan, számomra teljesen mindegy. Egyáltalán nem haragszom Helmut Markóra, Daniel Ricciardóra vagy ideiglenes helyettesére, Liam Lawsonra sem. Ez az üzlet része. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam.”- árulta el Nyck de Vries.