A Red Bull rendkívül domináns 2023-as Forma-1-es szezonnak örvendhetett. Minden bizonnyal idén is jó formában lesznek. Hamar elkezdték a 2024-es autó fejlesztését. A hírek szerint már 2025-re koncentrálnak.

A Red Bull fenyegető figyelmeztetést adott ki Forma-1-es riválisának. Az 2024-es év még el sem kezdődött. Az autót be sem mutatták, de a bikák már 2025-re koncentrálhatnak.

A Milton Keynes-i alakulat rendkívül domináns kampányt tudhat maga mögött. 22 futamból 21-et megnyertek. Az egyéni és a konstruktőri címet is megvédték. A tavalyi szezon végén visszavonult RB19-es autó a sportág történetének egyik legsikeresebb autója. Max Verstappen számos új F1-es rekordot állított fel. Köztük a legtöbb egymást követő győzelmet és a legtöbb futamgyőzelmet egyetlen szezonban.

A Red Bull a versenytársakkal szembeni nagy előnye lehetővé tette számára, hogy korábban összpontosítson utódjára, mint a rivális csapatokra. Ennek eredményeként várhatóan ismét domináns lehet a Red Bull 2024-ben. A Red Bull teljesítménymérnöki részlegének vezetője, Ben Waterhouse azonban a Racecar Engineeringnek nyilatkozva kijelentette, hogy a hangsúly már a 2025-ös autón van.

„Az RB20 legalább hat hónapos, és már kezdjük az RB21-re irányítani a figyelmünket, annak ellenére, hogy a szezon még el sem kezdődött. Tisztában voltunk azzal, hogy az RB19-nek jelentős korlátai vannak. Ha visszatekintünk Szingapúrra, határozottan voltak gyenge pontok. Vannak olyan területek, amelyeken javítani szeretnénk, legyen szó nagy sebességről vagy alacsony sebességről. Ugyanakkor az autónak egyértelmű erősségei is voltak, amelyekre építeni akarunk. Közben megpróbáljuk kezelni a gyengeségeket. Ennek köszönhetően világos célokat tűztünk ki az RB19 fejlesztési folyamata során. Nem mindenki elégedett. Még mindig van mit fejleszteni az RB19-esen.”- árulta el Ben Waterhouse.