Lewis Hamilton a 2021-es szezon vége óta nem nyert futamot. A korábbi F1-es, Christijan Albers pedig úgy véli, hogy a csalódottság kezdett megmutatkozni.

A korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers úgy véli, hogy Lewis Hamiltonnak az elmúlt két szezonban nem sikerült megszereznie a futamgyőzelmet és ez felemészteti a hétszeres bajnokot. A hétszeres világbajnok, Hamilton 103 futamgyőzelme közül az utolsót a 2021-es Szaúd-Arábia Nagydíjon szerezte. Ez volt az utolsó előtti versenye a Red Bull Max Verstappennel vívott nagy csatájának.

A Mercedes azonban az F1 új technikai szabályzatának kezdete óta a Mercedes a győzelem útjára szeretne visszatérni. Két év alatt nem sikerült. George Russell egy győzelmet szerzett 2022-ben. A Brazil Nagydíjat nyerte meg. Hamiltont az előző szezonban időnként frusztrált volt. a Red Bull továbbra is dominált, bár a remények magasak, de tavaly egy futamot sem tudtak nyerni.

„A semleges szemlélő számára remélem, hogy a Mercedes jobb autóval érkezik 2024-ben. Mert ha pusztán a jelenlegi pilóták tulajdonságait nézzük, úgy gondolom, hogy Lewis Hamilton az egyetlen, aki közel kerülhet Verstappenhez. Arról a minőségről beszélek, hogy képes egyenletes teljesítményt nyújtani, és nagyon stabilnak lenni a köridőkben egy verseny során. Hamilton is olyan ember, aki csodálatosan tud kezelni a gumikat. Hamilton eléggé frusztráltnak tűnt a szezon végén. Persze, voltak olyan évei, amikor mindenkit legyőzött, de most két teljes szezon telt el siker nélkül. Ez fel is emésztheti őt. Egyre többet akar, de küzd azzal, hogy a Mercedes nem megy gyorsabban. Aztán az év végén kimerült vagy és fáradt. Egy ideje nem kapta meg azt a lendületet, amelyre neked szüksége van.”- árulta el Christijan Albers.