Németországban egykor több futamot is rendeztek. Az ország több tucat nagydíjat adott otthonra, és világbajnoki címet szerzett Michael Schumacher, Sebastian Vettel és Nico Rosberg színeiben. De hirtelen jött egy fordulópont.

A legutóbbi Német Nagydíj majdnem öt éve volt. Német pilóta van az F1-ben, de nem tud a győzelemét harcolni. Németország keze mélyen gyökerezik az autóiparban. Mindenki ismeri a Mercedes, Porsche-t, a BMW-t vagy az Audit. Csodálatos versenypályáknak ad otthont, köztük a Nürburgring, Hockenheimringet.

Michael Schumacher és Sebastian Vettel 11 bajnoki címet szállították együtt hazájuknak. Nagyon sokan Németországban mentek, hogy karrierit építsenek az autósportban. Azok az idők, amikor Németország olyan fontos szerepet játszott az autósportban, úgy tűnik, mostanra véget értek. Számos német pálya azonban továbbra is szerepel a jaunior kategóriákban. A DTM még mindig működik, és az éves Nürburgring 24 órás versenye sok látogatót vonz. De ettől eltekintve, a formulaversenyzés teljesen szünetel Németországban. De miért?

2006 után Michael Schumacher először vonult vissza. Nemzeti hősük távozásával a német szurkolók száma is csökkent. 2007-ben nem kevesebb, mint öt német autózott a Forma-1-ben, de egyikük sem tudott magas szinten versenyezni. Nico Rosberg egy lassú Williamst vezetett, Sebastian Vettel és Adrian Sutil éppen csak felbukkant.

Az 1990-es évek közepétől 2006-ig Németországban évente két nagydíjat rendeztek. Hockenheimring és a Nürburgring is otthont adott a futamoknak. Schumacher távozása után azonban ez megváltozott. Az F1 népszerűsége Németországban drasztikusan visszaesett. 2007-től kezdődően a Hockenheimring és a Nürburgring vélatkozva rendezhetett versenyeket.

2008-ban a BMW kiszállt a sportból és továbbra sem volt olyan német pilóta, aki meg tudta volna másolni Schumachert. Majd jött Vettel, aki megnyerte az Olasz Nagydíjat. Vettel lassan nyerő szériába kezdett. Négy bajnoki címet nyert. A dolgok viszont nagyon rosszul mentek az ország Forma-1-es jelenlétével kapcsolatban, amikor Vettel Red Bull-korszaka véget ért. Pénzügyi problémák miatt a Nürburgringen nem tudtak több futamot rendezni.

Bár Rosberg 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is esélyes volt a bajnoki címre hazai viszonylatban nem kedvelték őt – ez valószínűleg apja felmenőinek köszönhető, hogy Rosberg egész életében Monacóban élt. A remény lassan elhalványodott. 2020-ban már nem szerepelt Német Nagydíj az F1 naptárában. Az év előrehaladtával a F1-es naptár drasztikusan megváltozott a COVID-19 világjárvány miatt. Az F1 további versenyeket keresett Európában, ami a Nürburgring váratlan visszatérését hozta magával. Hülkenberg is rajthoz állhatott. Stroll kellett helyettesítenie. Egy fecske azonban nem csinál nyarat, és az Eifel-nagydíj egyszeri visszatérése éppen ennek bizonyult – egyszerinek. 2020 októbere utoljára Németországban versenyzett az F1 nézettsége.

Mick Schumacher, a nagyszerű Michael fiának debütálása sem hozhatja meg a hockenheimi vagy a nürburgringi Német GP visszatérését. Az ifjú német pilóta 2022 végén távozott a Haas-tól. A Mercedes tartalékosa lett. A remények végleg elszálltak. 2011-ben hét német pilóta szerepelt a rajtrácson, de jelenleg Nico Hulkenberg az egyetlen német a mezőnyben. Sajnos eddig a középmezőnyt erősíti. Nem elég népszerű ahhoz, hogy a Német Nagydíj visszatérhessen a naptárba.

Röviden: sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy a Német Nagydíj visszatérjen az F1-es naptárba. Az a tény, hogy mind a Nürburgring, mind a Hockenheimring súlyos pénzügyi helyzetben van. Olyan helyszínek, mint Katar, Miami és Las Vegas, amelyek hosszú távú megállapodásokat kötnek. Így Németország F1-es jövője nem tűnik túl fényesnek.