A 2023-as év utolsó versenyén dőlt el, hogy melyik csapat szerezheti meg a második helyet a konstruktőrök bajnokságában. A Mercedes örülhetett a második helynek. Ez valóban előnyös volt a Mercedes számára?

A Red Bullhoz köthető szimulátorpilóta, Rudy van Buren úgy véli, hogy a Mercedes-nek jó a konstruktőri második hely. Még annak ellenére is, hogy kevesebb időt tölthetnek fejlesztéssel. Az F1 olyan szabályt hozott, miszerint minél előrébb végez egy csapat a bajnokságban, annál kevesebb időt tölthet a fejlesztésre. Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy a Mercedes mögött végzett, a Ferrari előnyhöz juthat 2024-ben, ha jól használják ki ezt az időt.

„Néhány százalékos különbségről beszélünk. Mindig azt kell elérned, amit csak tudsz. Ajándékba kapták, mert Sainz nem jelent meg Abu-Dzabiban? Igen. Ha tizennegyedikként rajtolsz egy Ferrarival, akkor van egy alternatív stratégiád, majd a top 10 elérése nem jön be?Mit csinálsz?Akkor valami nagyon nincs rendben. Nem hiszem, hogy ez a kis időkülönbség sokat jelentene.”- árulta el Rudy van Buren.