A korábban AlphaTauri néven ismert csapat még nem kapta meg új nevet. Még nem jelentettek be semmit, de a név biztosan megváltozik. MI várható az olasz csapattól 2024-ben?

Nem kell már sokat várni és a csapatok bemutatják a 2024-es versenygépeiket. Az autóbemutatók előtt megnézzük, hogy mi várható az idei évben. Minden rovatunkban egy-egy csapatot elemzünk ki. Korábban a Haas-ról írtunk. Most az AlphaTauri következik.

Az olasz csapat 2023-ban a nyolcadik helyet szerezte meg a konstruktőri bajnokságban. A csapat változásokon megy keresztül. Új nevet is kap az istálló. Bár még nem tudjuk, mi lesz a csapat új neve, de az AlphaTauri biztos kivonul az F1-ból, mint név. Mióta a Red Bull a 2006-os szezon előtt megvásárolta a korábbi Minardi csapatot, a csapat átalakult. Toro Rosso és az AlphaTauri elnevezés után újabb nevet kap a csapat.

Különféle pletykák keringtek arról, hogy mi lesz az új név. Egyes hírek szerint Racing Bulls elnevezésű csapatként fognak majd rajthoz állni. Minden bizonnyal akkor tudjuk majd meg az új nevet, mikor bemutatják majd az autót. Kapcsolatuk szorosabb lesz a Red Bull-al. A bikák autó alkatrészeinek nagy részét az anya csapattól kapják. Mim lesz a két pilótával?

Yuki Tsunoda folyamatos fejlődést mutatott debütáló szezonja óta. A japán pilóta annak ellenére, hogy debütálásakor már pontot szerzett, küszködött. Számos hibát végett. Még egy lépést kell tenni azonban ahhoz, hogy Tsunoda biztosítsa az F1-es jövőjét. A következetesség kulcsfontosságú.

Daniel Ricciardo óriási lehetőséggel vág neki a szezonnak. Újra kell indítania F1-es pályafutását. Nyck de Vries küszködése és szerződésének felbontása megnyitotta számára a rajtrácsra visszavezető utat. Tekintettel Sergio Perez látszólag bizonytalan helyzetére, nagy esélye van arra, hogy a jövőben Verstappen csapattársa legyen. Sokan örülnének, ha visszakerülne a Red Bull csapatba. Ehhez viszont idén teljesítenie kell.

Franz Tost sokáig vezette az olasz csapatot. Ő azonban nyugdíjba vonult. Peter Bayer és Laurent Mekies érkezett a csapathoz. Utóbbi ülhet majd a csapatfőnöki székbe. Mekies rengeteg tapasztalatot hoz a Ferrari csapattól az FIA-nál betöltött pozíciójából. Hogy a duó hogyan viszi előre a csapatot, az még kiderül, de az új struktúra minden bizonnyal erősnek ígérkezik.