Guenther Steiner azóta vezette a Haas csapatot, mióta az istálló az F1 érkezett. 2023-ban lejárt a szerződése. Gene Haas nem szerette volna meghosszabbítani a szerződését.

A Haas Forma-1-es alakulata megerősítette, hogy Guenther Steiner az idei szezon előtt lemondott csapatfőnöki tisztségéről. Steiner 2016 óta a haas csapatfőnöke volt. Irányítása alatt a 2018-ban az ötödik helyet szerezték meg a konstruktőri bajnokságban. Az elmúlt években elmaradtak az eredmények. Tavaly a 10., utolsó helyen zárták a bajnokságot.

„”Azzal szeretném kezdeni, hogy köszönetet mondok Guenther Steinernek az elmúlt években végzett kemény munkájáért. Sok sikert kívánok neki a jövőben” – mondta Gene Haas csapattulajdonos. „Szervezetként előrehaladva egyértelmű volt, hogy javítanunk kell a pályán nyújtott teljesítményünkön. Ayao Komatsu csapatfőnöki kinevezésekor alapvetően a mérnöki munka áll vezetésünk középpontjában. Volt néhány sikerünk, de következetesnek kell lennünk abban, hogy olyan eredményeket érjünk el, amelyek segítenek elérni további céljainkat. Hatékonynak kell lennünk a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal, de a tervezési és mérnöki képességeink fejlesztése kulcsfontosságú csapatként elért sikerünkhöz. Alig várom, hogy az Ayaóval dolgozhassak.”- árulta el a haas tulajdonosa.