Guenther Steiner távozott a Haas csapatfőnöki székéből. Ez felveti a nagy kérdést, hogy mi történik majd ezután. Vad pletykák szerint Adndretti is felvette a Haas-al a kapcsolatot. A hírek szerint megvenné a csapatot.

Ezt talán senki sem hitte volna el. Majdnem 10 év után elbocsájtják Guenther Steiner-t, aki a Haas csapatfőnöke volt. Médiakedvenc népszerűsége ellenére, amelyet a Netflix Drive to Survive című műsorában tett, bővelkedő fellépései tettek híressé, talán nem meglepő, hogy Gene Haas úgy döntött, hogy véget vet a közös munkának. A Haas elmúlt évekbeli teljesítményét tekintve nem meglepő, hogy miért lehetnek feszültségek a Haas és Steiner között. Guenther Steiner korábban azt mondta, hogy Gene Haas kemény vele szemben, de jó főnöknek tartotta. Semmi sem utalt arra, hogy el szeretné hagyni a csapatot. Egy korábbi interjúban a következőket mondta:

„Azt hiszem, ez a szenvedélyem. 2016-ban velem debütált a Haas az F1-ben. Soha nem akartam másik állást. Korábban lett volna más munkám, de nem akartam. Ez egy olyan dolog, amit szerettem volna megtenni. Egy F1-es csapatot vezetni és felelősséggel tartozni emberek iránt. Elég sokan vannak itt, akik még mindig itt vannak az első naptól fogva. Nem vonz a szomszéd zöldebb füve. Gene Haas-al jó a kapcsolatom. Jó főnököm van. Ő kemény velem, de én kemény vagyok másokkal. Szóval, ha rossz munkát végzek, nem félek attól, hogy megmondja. Ha rossz munkát végzek, tudok róla. Nem kell erre felhívni a figyelmem. Ha közölné velem sem haragudnék rá.”- árulta el korábban Guenther Steiner.

Egy újabb rossz szezon után három éven belül másodszor végeztek az utolsó helyen. A világ összes fintora sem tudja leplezni azt a tényt, hogy a Haas továbbra is alulteljesít. Változásra van szükség. Vajon Steiner leváltása szükséges? Természetesen ez a kavarodás feltárja annak lehetőségét, hogy Gene Haas úgy dönt, elég, és távozik az F1-ből.