A Haas új csapatfőnököt nevezett ki. Ayao Komatsuba lesz a Haas csapatfőnöke 2024-ben. A japán mérnök pedig a korábbi évek frusztráltságáról beszélt.

A Haas újonnan kinevezett Forma-1-es csapatfőnöke, Ayao Komatsu arról beszélt, hogy a Haas csapatban elég nagy volt a frusztráció az elmúlt években. A Haas szerda este bejelentette, hogy a Komatsu váltja Guenther Steinert a csapatfőnöki poszton.

Az amerikai tulajdonú alakulat több nehéz szezonon van túl. az elmúlt néhány évben, és a 2023-as szezonban is a tabella végén zártak. Autójuk gyakran képtelen volt a versenyzésre. Nem tudták felvenni a lépést a riválisokkal. A Komatsu kijelentette, hogy az elmúlt néhány évben nagy volt a frusztráció a csapaton belül.

„Teljesítményalapú vállalkozás vagyunk” – mondta Komatsu. „Nyilvánvalóan nem voltunk elég versenyképesek az utóbbi időben, ami mindannyiunk számára frusztrációt okozott. Elképesztő támogatást kapunk Gene-től és különböző partnereinktől. Nagyszerű csapatunk van Kannapolisban, Banburyben és Maranellóban, és tudom, hogy együtt olyan eredményeket érhetünk el, amelyekre képesek vagyunk. Természetesen nagyon izgatott vagyok, hogy a Haas F1 Team csapatfőnöke lehetek. Mivel a 2016-os pályás debütálása óta a csapat tagja vagyok, nyilvánvalóan sikereket szeretnék elérni az F1-ben. Alig várom, hogy versenyműveleteket irányíthassam. Olyan struktúrát kell felépítenünk, ami a pályán is növeli a teljesítményünk.”- árulta el Ayao Komatsuba.