Guenther Steiner azonnali hatállyal távozott a Haas csapatból. Ez a hír mindenkit sokkolt. Damon Hill komoly veszteségnek minősítette Steiner távozását. Szerinte a sportnak sem tesz jót.

A Haas szerdán bejelentette, hogy Steiner távozik a csapatfőnöki posztról és az istállótól is. Steiner 2016 óta volt az amerikai csapat vezetője. Számos nehéz évük volt. Az elmúlt három évben kétszer az utolsó helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban. Gene Haas ezt unhatta meg és változtatott a csapat felállásán.

Steiner az elmúlt maroknyi évadban egyre népszerűbb lett, és a rajongók kedvencévé vált. Főleg Netflix Drive To Survive című dokumentumsorozatának köszönhetően. Az 1996-os Forma-1-es világbajnok, Damon Hill kijelentette, hogy Guenther Steiner távozása „hatalmas veszteség” a sportág számára.

„Guenther a híres Netflix-sorozatnak és a kulisszatitkok forgatásainak köszönhetően egy kicsit hírességgé vált. Ő egy hatalmas karakter, nagyon határozott, nagyon magabiztos és biztos abban, amit mond. Győzni akar, nem tudom a távozásának valódi okát, de ez nagy veszteség a sportnak, mert a rajongók kedvelték, vonzotta az embereket. Szókimondó volt. Talán nem érte el azt az eredményt, amit Gene Haas szeretett volna.”- árulta el Damon Hill.