Alex Albon állítólag nagyon szeretne megválni Williams-szerződésétől. Két csapat is felfigyelt a thai-brit pilótára. Nem sikerült szerződtetniük.

Albon Forma-1-es pályafutása egy hullámvasúthoz hasonlítható. A thai pilóta 2019-ben csatlakozott a Toro Rossóhoz, majd a szezon felénél feljutott a Red Bullba, majd 2020 végén távozott és tartalékos versenyző lett. Albon azóta stabilan a Williams pilótája, ami lenyűgöző. Tavaly nagyon jó formában volt. Készen állhat egy új, nagy F1-es pályafutásra?

A hírek szerint két csapat is szerette volna, ha Albon felbontja a szerződését és távozna a Williams-től. Albon 2022-ben új, többéves szerződést írt alá a Williamsszel, amelyről a hírek szerint legalább 2024 végéig szól az ESPN , amely szerint a megállapodás 2025-ig a Williamsnél marad. A pletykák szerint Albon távozna a Williamstől. A hír természetesen csak pletyka és semmi valóságalapja nincs. Albon a következőket mondta:

„Nagyon büszke vagyok arra, amit a csapatnál elértünk. Azokra a versenyekre gondolok, amelyeken pontokat szereztünk, és nem volt igazán zökkenőmentes versenyünk. Nem volt olyan futamunk, mikor azt mondhattuk:’Ó igen ez szép volt’. Több riválist magunk mögött tartottunk. Az autó sokat fejlődött tavalyhoz képest, minden hétvégére úgy megyünk, hogy van esélyünk a pontszerzésre. De még ebben az esetben sem mindig tudunk pontot szerezni. El kell mondanom, hogy nagyon sok vidám pillanatot éltem át a tavalyi évben. Melbourne volt az egyetlen verseny, ahol úgy éreztem, elszalasztottam a pontszerzési lehetőséget. De tavaly minden második versenyen, amikor volt rá lehetőség, megcsináltuk, és azt hiszem, ez volt a fő különbség a riválisainkhoz képest.”- árulta el Alex Albon.