Van-e következménye a Haas azon döntésének, hogy nem hosszabbította meg Guenther Steiner szerződését? A szakember a napokban azonnali hatállyal távozott a Haas csapatból. Miért rossz ez a sportnak?

Guenther Steiner menesztése nagyon sok ember megdöbbentett. Az egykori csapatfőnök a Netflix-dokumentumfilmek első évadának köszönhetően nagyon sok rajongót szerzett. Steiner távozása aggodalmakat vált ki az F1-ben és a Netflixben, hiszen ő volt a kultikus hős. Aggódhat az F1?

A közösségi médiában többen negatívan reagáltak Steiner távozására. Nem kizárt, hogy többen ezért fognak hátat fordítani az F1-nek. Steiner népszerűsége akkora volt, hogy vendégként kommentálta a NASCAR-versenyeket. Könyvet is írt és egy talkshow-kban is szerepelt. Az összes hozzáférés, amellyel az F1 rendelkezett, különösen az államokban, elveszett.

A Liberty Media viszont kétségbeesetten törekszik arra, hogy az amerikai kapcsolatok a lehető legerősebbek legyenek. Ennek ellenére minden jel arra utal, hogy ez is veszélyben van, és Steiner kilépése csak ront a hangulaton. Lehet, hogy azon törik az agyukat, hogy hogyan lehetne Guenther Steiner visszahozni a sportba, de a bejelentés még várat magára.

A RacingNews365 megkérdezte olvasóit a Haas döntéséről. Az olvasók elmondták véleményüket. Úgy tűnik, megosztottak a vélemények. Többen úgy gondolják, hogy kell a Haas-nak a változás. Az olvasók 58,43%-a gondolja úgy, hogy a Haas-nak változtatnia kellett. 41,51% pedig úgy, hogy Steiner-nak a helyén kellett volna maradnia.