Visszatérhet a Forma-1 Afrikába? Lewis Hamilton és Max Verstappen is szívesen visszatérne. Az FIA elnöke úgy véli, a kontinensre kell összpontosítani.

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke elismeri, hogy az autósportnak „nagyobb figyelmet” kell fordítania Afrikára. Az F1 legutóbb az 1993-ban látogatott el Dél-Afrikába. Afrika továbbra is az egyetlen olyan kontinens, ahol nem rendeznek futamot. Lewis Hamilton és Max Verstappen is támogatta az ötletet, miszerint az F1 térjen vissza Afrikába.

A kyalami verseny újjáélesztéséről szóló tárgyalások elkezdődtek, de nem jutottak sehova. A túl sok politikai akadály miatt végül elvetették az ötletet. A tervek elhagyása lehetővé tette, hogy a Belga Nagydíj a következő szezonok naptárában maradjon. Az FIA elnöke elismerte, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kontinensre.

„Nagyon jó kapcsolataink vannak Afrikában, több figyelmet kellene fordítani Afrikára. Jó alelnökünk van Afrikában, az ottani klubokat erősítjük. Dél-Afrikában nagy múltja van a motorsportnak. Tavaly óta sok szó esik arról, hogy a Forma-1 visszatér Kyalami-ba. Ez nagy dolog lenne Afrikának. Egy elektromos bajnokságon is gondolkodunk, amit Afrikában is elvinnénk. Ez jó lenne.”- árulta el Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke.