Eddie Irvine korábbi F1-es pilóta mérlegelte Lewis Hamilton célját. A brit pilóta szeretné megszerezni a nyolcadik bajnoki címét az F1-ben. Sikerülhet neki?

Irvine Michael Schumacher csapattársa volt 1999-ben a Ferrarinál , és Hamilton volt az egyetlen versenyző, aki megdöntötte hét bajnoki címét ebben a sportágban. Hamilton 2021 óta a nyolcadik címet szeretné megszerezni, de két év alatt egy futamot sem nyert. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Hamilton képes megszerezni a nyolcadik címet. Csak olyan autót kell neki adni, amivel képes erre.
Irvine arra számít, hogy Hamiltonnak nehezebb lesz elérnie célját, a nyolcadik címet, mivel a mezőny egyre szorosabb lesz.

„Hamilton és a Mercedes diadalának korszaka véget ért, de Lewis még mindig nagyon jó pilóta. Nagyon a célokra koncentrál, és alig várja, hogy jó eredményeket érjen el. Még mindig nagyszerű munkát végez egy F1-es autó volánja mögött. A Verstappennel való összehasonlítás is nagyon kemény, mert Max fiatalabb, kicsit gyorsabb is. Hamilton kilátásai attól függnek, hogy a Mercedes mennyire lesz versenyképes 2024-ben. Tapasztalataival megmutatta, hogy tudja, hogyan kell megragadni a lehetőségeket. Azonban kétlem, hogy képes lesz futamot nyerni és ezzel együtt a bajnoki címet. Szerintem ez az álma már nem fog megvalósulni.”- árulta el Eddie Irvine.