A Honda 2026-ban visszatér az F1-be. Az Aston Martin partnere lesz. Egyes hírek szerint Yuki Tsunoda válthatja majd Fernando Alonso-t a brit csapatnál. Igaz, a japán pilóta cáfolta a hírt.

Az Aston Martin tavaly nagyot fejlődött. Alonso nyolc alkalommal állhatott fel a pódiumra. Annak ellenére, hogy Aston Martin és Alonso is hajlandók meghosszabbítani a szerződést. A kétszeres bajnok szerződését még nem hosszabbították meg. 2024 év végén lejár.

Az Aston Martin tavaly májusban jelentette be, hogy a Forma-1 következő szabálymódosítási évében, 2026-ben motorszállítót vált. A Honda szállítja majd az erőforrást az Aston Martin-nak. Alonso rossz kapcsolatban állt a japán gyártóval. 2015 és 2017 között küszködött és a Japán Nagydíjon GP2-es motornak nevezte a Honda erőforrását. Mindent nyilvánosság előtt.

Alonso dönthet arról, hogy marad vagy távozik a brit csapattól. Lawrence Barretto úgy érzi, hogy Tsunoda a csapat célpontja lehet, ha a 42 éves pilóta úgy dönt, hogy visszavonul. Az F1 pilótapiacának elemzésében a hivatalos Forma-1 weboldalon a következőket írta:

„Mike Krack csapatfőnök nem titkolta, hogy szeretné, ha Fernando Alonso 2024 után is maradna. A csapat vezető beosztású dolgozói is ezt szeretnék. Jelenleg úgy tűnik, hogy szereti az Aston Martin-t. Örülne, ha gyors autót kapna és többet érne el, mint nyolc dobogós helyezés. Nehéz lenne elképzelni azt, hogy távozik a csapatból. Érdekes lesz a 2026-os év, mikor a Honda lesz a partnerük. Tsunoda-nak jól kell teljesítenie idén és jövőre is. Lehet, hogy a Honda, aki anyagilag támogatja az Aston Martin-nál szeretné látni?”- árulta el Lawrence Barretto.

Tsunoda vitathatatlanul eddigi legerősebb szezonját tudhatja maga mögött. összesen hat pontot ért el, AlphaTauri-val. Csapata a nyolcadik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban.