Az RB20-at 2024-ben változatlanul Max Verstappen és Sergio perez vezetheti majd. A bikák újra a címvédésre koncentrálhatnak. A Mercedes és az Alpine-nál sem lesz változás a pilótafelállásban. Mindhárom istálló bejelentette az autó beugratójának dátumát. 7

A Red Bull február 15-én, csütörtökön mutatja be 2024-es Forma-1-es versenygépét, az RB20-at. A csapat a hetedik a sorban, akik bejelentették az autójuk bemutatójának dátumát. Az RB20-ra nehéz sors várhat. Elődje tavaly 22 versenyből 21-et megnyert. Ezt szeretnék vele megismételni. Max Verstappen a negyedik bajnoki címért szállhat harcba. A Red Bull-t hat nappal a téli teszt előtt mutatják majd be.

Ezzel egy időben a Mercedes és az Alpine is bejelentést tett. A Mercedes-AMG F1 W15 E Performance február 14-én, szerdán, Valentin napon, február 14-én kerül bemutatásra Silverstone-ban. Az autó bemutatója online is követhető lesz, melyet a közösségi médiában közvetítenek. Az Alpine pedig Alpine február 7-én, szerdán leplezi majd le autóját.

Mindkét csapat abban reménykedik, hogy 2024-ben jobban teljesíthetnek, mint 2023-ban. A Mercedes bízik benne. hogy a W15-össel visszatérhetnek a győztesek útjára. Lewis Hamilton és George Russell olyan autóban reménykedik, amely képes megküzdeni Max Verstappennel és a Red Bull-lal.

Ami az Alpine-t illeti, a csapat a hatodik helyre csúszott vissza a konstruktőri bajnokságban. A csapatfőnök, a vezérigazgató, a sportigazgató és a műszaki vezérigazgató is távozott az Alpine csapatból. Esteban Ocon és Pierre Gasly marad az Alpine pilótája.

A csaptok több, mint fele már bejelentette a bemutató dátumát. Az AlphaTauri, a McLaren és a Haas adós még egy bejelentéssel. Valószínűleg lesz olyan csapat, akik csak a teszt napján lepleik le a 2024-es versenygépet.

Csapat  Dátum
Red Bull Február 15
Mercedes Február 14
Ferrari Február 13
McLaren Február 14
Aston Martin Február 12
Alpine Február 7
Williams Február 5
AlphaTauri ?
Stake Február 5
Haas ?