Guenther Steiner utalt arra, hogy egy szerződési záradék megakadályozhatja, hogy gyorsan visszatérjen a Forma-1 paddockjába. Vajon, mikor térhet vissza?

Steiner távozása különbözött kicsit másokétól. Gyakorlatilag nem rúgták ki, inkább nem hosszabbították meg a szerződését. Ez azt jelenti, hogy nem köteles semmilyen kényszer szabadságot kivenni. Ezt láthattuk Mattia Binotto esetében is. Előfordulhat, hogy egy másik körülmény akadályozza a gyors visszatérést az F1-be.

Steiner-nek nem kell kényszer szabadságra mennie, de a pletykák szerint, de hírek szerint volt olyan záradék a szerződésében, ami megakadályozza a gyors visszatérést a paddockba. Bár Steiner nem erősítette meg, de arra utalt, hogy ha a Red Bull állást kínálna neki, nem tudna visszatérni azonnal. Nem siet a döntéssel.

„A szerződésem lejárt. Ha nem működik valami, akkor szóljanak. Nem vagyok kiakadva semmin. Gene Haas-é a csapat. Nyilvánvalóan joga van eldönteni, mit akar csinálni. Ilyen egyszerű. Ha ő nem akarja, hogy a csapatban legyek, akkor nem leszek ott. Nem baj, menjünk tovább. Nem futok, és rohanok a csapatok állásai után. Nem sietek a döntéssel. A teljesítmény leromlott. Ettől senki sem boldog. Nincs nálam boldogtalanabb ember. De olyan helyzettel álltunk szemben, amelyet 2023-ban nem tudtunk helyrehozni. A cél az volt, hogy 2024-re javuljunk. Nem mondhatom, hogy a kapcsolatunk Gene-vel megromlott. Tedd meg a tőled telhető legjobbat. Ha ez nem sikerül, akkor változtatni kell. Gene Haas így gondolta.”- árulta el Guenther Steiner.