A partnerségig még két évre van hátra. A Ford több év kihagyás után visszatér a Forma-1-be. Az amerikai autóipari óriás a Red Bull-lal együttműködve segíti az motorok gyártását.

A Ford kijelentette, hogy a Forma-1-be a „legjobb partnert” keresve találhatott volna. Az amerikai szervezet a múltban nagyon sikeres volt a Forma-1-ben, hiszen az 1960-as, 70-es és 80-as években a motorgyártó olyan csapatoknak szállította a motort, mint a Lotus, a Tyrrell és a Williams.

A Ford számos pilóta- és konstruktőri bajnokságot nyert. Az utolsót 1994-ben szerezték Michael Schumacher nyerte meg a bajnokságot a Benetton-Ford-al. A Ford továbbra is a harmadik helyen áll az F1-ben legtöbb futamot nyerő motorgyártók között. A Ferrari 244, a Mercedes 212 futamot nyert. A Ford 176-nál jár. A Red Bull és a Ford reményei szerint 2026-tól tovább írhatják a sikerek könyvét.

„”Nagyon jól dolgozunk a Red Bull-lal. Ők a partnerünk, és a mi célunk a győzelem. Azt akarjuk, hogy ez lehetséges legyen, és a legjobb partnert kerestük. Tavaly sokat fejlődtünk, de ahhoz, hogy 2026-ra jól felkészüljünk, még sok a tennivalónk.”- mondta a Ford teljesítményének igazgatója, Mark Rushbrook a Motorsport.nl-nek.