A Mclaren is nyilvánosságra hozta a 2024-es autójának bemutatójának időpontját. Február 14-én mutatja be 2024-es Forma-1-es versenygépét. Először az autó festését árulják majd el.

Az autót ismét Lando Norris és Oscar Piastri fogja vezetni. Az idei versenygép festése a 2023-as MCL60-on látott színek kombinációit tartalmazó módosított változata lesz.

A papaya narancshoz csatlakoznak a fekete, melyeket 2023 második felében vezettek be. Norris és Piastri autóján látjató szám króm színű lesz. Ezzel a színnel utalnak a 2006 és 2014 között használt színárnyalatra. Rob Marshall a Red Bull-tól, és David Sanchez, a Ferraritól érkezett a csapathoz.

„Örömmel mutatjuk be a 2024-es F1-es autónk színét az új szezon előtt. A dizájn fantasztikusan néz ki, és alig várom, hogy versenyezzek, és jövő hónapban a pályán beindíthassuk. Nem úgy kezdtük a 2023-as évet, ahogy szerettük volna, de Andrea és a csapat nagyszerű munkát végzett a szervezeti átalakítást követően. A kemény munka folytatódik, miközben ezt a kiváló lendületet a 2024-es kampányba visszük. Biztos vagyok benne, hogy Lando és Oscar izgalmas párosítása továbbra is mindent belead. Tavaly év közben nagyot léptünk előre. Folytatjuk küldetésünket. Célunk, hogy a rajtrács élén haladjunk és versenyezzünk. Alig várjuk, hogy elérjük ambícióinkat, és értékes partnereinkkel, fantasztikus szurkolóinkkal.”- árulta el Zak Brown.

A Mclaren egyébként mindenkit meglepett. A sajtó azt hitte, hogy csak egy sima sajtótájékoztatót tartanak. Többről volt szó. A festést is nyilvánosságra hozták.