Zak Brown korábban a Red Bull és az AlphaTauri szoros Forma-1-es szövetségéről beszélt. A McLaren vezérigazgatója most gyors változtatásokat szorgalmaz.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a Forma-1 szabályainak „gyors” módosítását kérte a két csapat együttműködésének szorosságára vonatkozóan. Brown tavaly év végén írt egy nyílt levelet, amelyben a Red Bull és az AlphaTauri kapcsolatát vette célba , amely az idén erősödni fog.

Idén szorosabb technikai szövetségre készül a két csapat. Az AlphaTauri annyi alkatrészt vásárol a Red Bulltól, amennyit a technikai előírások megengednek. Brown szerint ezek a technikai szabályok már elavultak. Főleg azóta, mióta bevezették a költségvetési sapkát. Brown a következőket mondta:

„”Szerintem minden teljesen világos, mik a szabályok. Úgy gondolom, hogy a szabályt sürgősen felül kell vizsgálni és módosítani kell. Ez a technikai szabály már elavult, mert több éve nem nyúltak hozzá. Hatalmas különbség volt a költségvetésben azelőtt, hogy határt szabtak a kiadásoknak. A Mercedes és a Force India között nagy szakadék volt. Ezzel a kisebb csapatoknak akartak segíteni. Most, hogy van egy olyan költségvetési plafonunk, amelyről úgy gondolom, hogy nagyjából mindenki fut, ez sokkal igazságosabb és egyenlőbb pénzügyi feltételeket teremt. Meg kell őriznünk az igazságosságot a szurkolók és a sport iránt. A csapatok összefogása szerintem ellentétes a konstruktőr definíciójának szellemével.”- jelentette ki Zak Brown.