A McLaren erős formában zárta a 2023-as szezont, de vajon elég-e ahhoz, hogy 2024-ben felvegye a harcot a bikákkal? Ezt csak az idő fogja eldönteni.

Ha megnézzük az Osztrák és az Abu-Dzabi Nagydíj között szerzett pontokat, Lando Norris szerezte a második legtöbb pontot Max Verstappen után. Bár sokan leírták a McLarent 2023 elején, a csapat keményen dolgozott és nagyot fejlődött. A 2023-as szezon előtt azzal elismerték, hogy nem ott tartanak, ahol szeretnének. Ezt tükrözték a pályán elért eredményeik is.

A Mclaren több frissítést is bevetett. Az Osztrák Nagydíjra vitt csomag bevált. A szingapúri futamra bevetett frissítés is hatékonynak bizonyult. Lando Norris második helyen zárt a futamot. Ami a 2024-es autót illeti, a hírek szerint a McLaren nagyon jó alappal rendelkezik. Mostanra egy sokkal hatékonyabb tervezési folyamatot tudott házon belül kiaknázni.

„”A pályán látni fogjuk, hogy hol tartunk. A dobogóért harcolhatunk vagy sem. Minden téren képesek voltunk folyamatosan jó ötleteket bevetni. Ha a pályán való versenyképességünkről beszélünk, az attól függ, az ellenfeleink mit csináltak. Ha konkrétan a Red Bullról beszélünk, szerintem van egy dolog, ami miatt mindenki kétkedik afelől, mi lesz 2024-ben: a tény, hogy nem nagyon fejlesztették a tavalyi autójukat év végén. Szerintem a Red Bull nagyon erős lesz, mi pedig meglátjuk, hol tartunk majd és mennyire tudjuk megnehezíteni a dolgukat a pályán. Nekünk, nekem, a fontos az, hogy a saját teljesítményünk fejlesztése jól menjen és biztosak vagyunk benne, hogy ha ezt tudjuk tartani, valamikor lesz esélyünk felzárkózni, így készülünk a jövőre.”- árulta el Andrea Stella csapatfőnök.