A Mercedes abban reménykedik, hogy a W15-össel már felvehetik a versenyt Max Versztappen-el és a Red Bull-al. James Allison, a Mercedes technikai igazgatója úgy véli, Lewis Hamilton és George Russell is beszállhat idén a bajnoki címért folytatott küzdelembe.

A Red Bull tavaly felülmúlta a Mercedes. 2023-ban 22 versenyből 21-et megnyertek. A Mercedes két szezon alatt csak 1 versenyt nyert. A csapat 409 pontot szerzett. A Red Bull ezzel szemben 860-at. A W14-es nem működött úgy, ahogy szerették volna. A Mercedes tavaly náron már a W15-re koncentrált. Feltéve, hogy az autó elég gyors, Allison szilárdan hisz abban, hogy Hamilton – és csapattársa, George Russell – képes lesz megküzdeni a címért.

„Szükségük van ránk, hogy biztosítsuk számukra a felszerelést. Lewis hétszer bizonyította, hogy ő képes nyerni. A szerezte a legtöbb pontot 2023-ban a Red Bull pilóták után. George követett el egy-két hibát. ugyanígy nagyon erős teljesítményt láthattunk tőle számos versenyen, és ez nagyon jól alkalmazkodik és tanul. Biztos vagyok benne, hogy mindkét pilótánk a megfelelő autóval megküzdhet a bajnoki címért.”- árulta el James Allison.