A Red Bull 2026-ban már a Forddal dolgozhat együtt. A csapatfőnök nem aggódik. Nincs „B-terv” a Red Bull 2026-os motorjához? Semmi gond – mondja Christian Horner.

Christian Horner úgy véli, hogy a Red Bull saját motorprojektjére vonatkozó döntéseknek működnie kell. 2026-ban saját erőforrásra váltanak.

A projekt az elmúlt két évben zajlott. a Red Bull úgy döntött, hogy saját belső égésű motorokat készít a Forddal összefogva, amely az erőforrásaik elektromos MGU elemét gyártja majd. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már kijelentette, hogy nincs „B terv” arra az esetre, ha az RBPT-motorjaik nem olyan versenyképesek, mint várták. Horner bízik benne, hogy mindent megoldanak és elvégzik a dolgukat.

„Nem hiszem, hogy csak Maxról van szó. Mindannyian nagyon türelmetlenek vagyunk a Forma-1- ben. Mindenki versenyképes akar lenni. Ez egy hatalmas vállalkozás. Ez egy új vállalkozás. Mi vállaltuk. Hisszük, hogy ez a megfelelő út a vállalat és a jövő számára. Vna még 24 hónapunk, de ez nagyon rövid idő a motorsportban. Még mindig rettenetesen a tennivalónk. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő emberek dolgoznak nálunk és mindent beleadnak.”- jelentette ki Christian Horner.

A pletykák szerint a Ferrari már elkészítette és beindította 2026-os motorjának első verzióját. Horner szűkszavú volt a jelenlegi fejlődésükről, de dicsérte az eddig elvégzett munkát. „Egyelőre nem részletezzük, hol tartunk, de jól haladunk. Nagyon sok dolgunk van még. több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártókkal dolgozunk együtt. 30 hónappal ezelőtt a Red Bull projekt még kezdeti szakaszban volt. Tehát amit 13 hónap alatt elértünk, az kiemelkedő volt.”- zárta.