Minden jel arra utal, hogy az F1 2026-os naptárában új verseny jelenhet meg. Egyre biztosabb, hogy a barcelonai verseny Madridba költözik.

Egy ideje már hallani arról, hogy a Spanyol Nagydíjat más helyszínen rendezik majd meg. Barcelonából Madridba költözhet az F1 mezőnye. Az AS értesülései szerint a forgatókönyv formalitásnak tűnik, annak ellenére, hogy az F1 még nem adott ki hivatalos tájékoztatást.

Madrid így 1981 óta először adhatna otthont F1-es futamnak. Valószínűleg felváltaná a Barcelonát, amely 1991 óta minden évben a Spanyol Nagydíj házigazdája. A Circuit de Barcelona-Catalunya szerződése 2026-ban jár le, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy 2025 után Barcelona eltűnik a naptárból.

A madridi versenypálya egy utcai pálya lesz, amelyet a Real Madrid stadionja köré építenek. Ebben az esetben a pálya tömegközlekedéssel nagyon könnyen megközelíthető lesz, amit az F1 manapság nagyon nagyra értékel. A barcelonai pálya ezzel szemben nehezen megközelíthető. Carmelo Sanz de Barros, az FIA szenátusának elnöke, valamint a RACE (Spanyol Királyi Autóklub ) elnöke nemrégiben cáfolta a pletykákat:

„Megkapta a Spanyol Szövetség eddig ezt a projektet, hogy elemezze és tanulmányozza? Nem, nem. Tehát az első lépés még nem történt meg. Amikor a Spanyol szövetség úgy ítéli meg, hogy a projekt megfelelő, és érdekli őket, továbbítják ezt az FIA-nak. A Spanyol szövetség nem kapott semmit, így az FIA-nak sem továbbítottak semmit. Eddig senki, egyetlen mérnök sem dolgozott ezen a projekten.”- árulta el Carmelo Sanz de Barros.

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a bejelentés mégis a küszöbön áll. Isabel Díaz Ayuso, a spanyol politikus arról beszélt, hogy egyetlen kormány vagy ország sem utasíthat el egy ilyen projektet.