Az Audi elkötelezte magát. 2026-tól csatlakozik az F1-hez. Viszont a Porsche továbbra is érdeklődik az együléses motorsport legmagasabb szintjén való versenyzés iránt.

A Porsche kijelentette, hogy továbbra is érdeklődik a Forma-1- ben való részvétel lehetősége iránt , annak ellenére, hogy a Volkswagen-csoporton belül az Audira helyezi a hangsúlyt.

A német autógyártó 2026-ban szeretett volna a Red Bull-al debütálni az F1-ben. Végül az egyesség nem jött létre. A márka jelenleg más élvonalbeli motorsportokban versenyez, beleértve az Endurance Világbajnokságot és a Formula E-t. Michael Dreiser, a motorsport igazgatója úgy véli, hogy a márka továbbra is keresi az F1-hez való csatlakozást.

„A Motorsport mindig is a márkaidentitásunk középpontjában állt. A Forma-1 érdekes versenysorozat marad számunkra. A következő néhány évben a jelenlegi gyári programokra koncentrálunk. A Porsche 963-ban a WEC-ben és az IMSA-sorozatban, valamint a Formula E-ben a Porsche 99X Electric kategóriában képviseltetjük magunkat. Ott az összesített győzelmekért akarunk küzdeni. Ez a célunk és a fő szempontunk. Spekulációkat nem szeretnénk kommentálni.”- árulta el Michael Dreiser.