Max Verstappen dominálta az F1-et 2022-ben és 2023-ban is. A Mercedes két év alatt egy futamot nyert. Az F1 korábbi tulajdonosa, Bernie Ecclestone szerint a holland a jelenlegi Mercedesszel is nyerne.

A háromszoros világbajnok tavaly szinte mindent megnyert. 19 versenyen intették le elsőként. A Red Bull 22 versenyből 20-et megnyert. Ecclestone üdvözölte a Red Bull Forma-1-es tevékenységét. A Forma-1 ex-vezérigazgatója Max Verstappent dicsérte. Szerinte egy kevésbé versenyképesebb autóval is nyerne a holland pilóta. Úgy véli, hogy a holland pilóta nyerne a Ferrarival vagy a Mercedesszel is.

„Türelmesen elviselték a Mercedes dominanciáját. Kifejlesztették a legjobb csapatot, a legjobb dizájnt, a legjobb autót és a legjobb pilótát. Christian Horner kiváló munkát végzett. Max jelenleg minden téren a mérce. Berakhatnánk egy McLaren-be, egy Ferrariba vagy egy Mercedesbe is, és akkor is nyerne. Lewis Hamilton gy kicsit megbukott, és George Russell sem volt olyan jó, mint gondolta. Nem lett volna szabad veszíteniük ilyen drámai mértékben. Ki nyűgöz még le? A fiatal ausztrál Oscar Piastri. 22 éves. Biztos, hogy egyszer bajnok lesz.”- árulta el Bernie Ecclestone.