A hatszoros F1-es nagydíj-győztes Ralf Schumacher kételkedik abban, hogy a Ferrari idén beleszól majd a világbajnoki cím sorsába, alakulásába. Azt állítja, hogy Charles Leclerc-nek és Carlos Sainz-nak kiszámíthatatlan természetük van.

A 2023-as szezon rendkívül kiábrándítónak bizonyult a Ferrari számára. Nagy célokat tűztek ki, de már az első futamon rájöttek, ezt nem tudják elérni. Nem tudtak a bajnoki címért harcolni. Sainz volt az egyetlen nem Red Bull-os pilóta 2023-ban, aki futamot tudott nyerni. Ennyi elismerés járt a Ferrarinak a tavalyi évben. A Ferrari mégis kikapott a Mercedestől is. Csak a harmadik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. chumacher azonban nem hiszi, hogy Leclerc vagy Sainz hajlamos túl sok hibát elkövetni.

Számomra igen” – válaszolta Schumacher, amikor arról kérdezték, hogy valóban a már említett két alakulatot és versenyzőiket tartja-e esélyesnek a Red Bull és Max Verstappen megszorongatására. A Ferrari pedig szándékosan maradt ki a felsorolásból. „Lehet, hogy ők is beleszólnak majd, de mindkét pilóta olyan, hogy sosem lehet tudni, mit fognak csinálni. Talán vezetnek egy futamot, de aztán kicsúsznak vagy összetörik az autót. Nem egymással ütköznek, de buta hibákat vétenek, ami gyakran meglep engem. Fred [Vasseur] jó munkát végez eddig, látni, hogy a csapat együtt fejlődik, kevesebb a hiba, jók a bokszkiállások, de jelenleg nem őket látom a legnagyobb kihívónak. Persze az is lehet, hogy tévedek. Most még meg kell várni az első tesztet vagy az első két versenyt, mert utána szerintem már könnyebb lesz megítélni.”- árulta el Ralf Schumacher, akinek szavait a PlanetF1 idézte.