A lengyel pilóta nem rég a Ferrarival írt alá egy szerződést, mely alapján az Endurance Világbajnokságon vehet majd részt. Robert Kubica elárulta, hogy többször kereste már a Ferrarit.

Robert Kubica elismerte. Mai napig fáj neki az, hogy nem tudott versenyezni az F1-ben a Ferrarival. A napokban viszont megállapodást kötött az olasz márkával és az Endurance Világbajnokságon vehet majd részt.

Kubica előszerződést írt alá a Ferrarival. 2012-ben versenyezhetett volna az olaszokkal. 2011. februári ralibalesetben súlyos balesetet szenvedett. Olyan súlyosan megsérült, hogy F1-es karrierje hosszú időre véget ért. 2017 közepén Kubicát leigazolta a Williams. Tartalékos pilóta lett. 2019-ben egy szezont versenyezhetett.

Ez után az Alfa Romeo tartalékosa lett. 2020-ban a holland és az olasz futamon helyettesíthette Kimi Raikkönen-t, akinek a COVID-19 tesztje pozitív lett. 2023-ban Kubica elhagyta az F1-et és aláírt a Team WRT-hez. Megszerezte az LMP2 osztály címét a WEC-ben. A következő szezonban egy Ferrari 499P-vel versenyezhet az AF Corse számára a Hypercar osztályban. Kubica örül, hogy a Ferrarival versenyezhet, de még mindig azon gondolkodik, hogy mi lett volna, ha…..

„Úgy gondolom, hogy egy Ferrarit vezetni mást jelent, mint más márkákkal versenyezni. A múltban sokszor kerestem a Ferrarit. F1-es pilótaként két célom volt: megnyerni a világbajnokságot és a Ferrarival versenyezni. Nem azért történt, mert az élet egy másik forgatókönyvet szánt nekem. Bevallom, hogy a mai napig fáj, hogy nem versenyezhettem a Ferrarival. Most ez a lehetőség számomra nagy kihívás.”- árulta el Robert Kubica.